Babiš zuří: Jeho firmy budou mít utrum! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Babiš zuří: Jeho firmy budou mít utrum!

Ministr Andrej Babiš má problém se střetem zájmů.
Ministr Andrej Babiš má problém se střetem zájmů. (Foto Aha! – Karel Kopáč)

Firmy ministra financí Andreje Babiše (62, ANO) se zřejmě už začátkem roku nebudou moci ucházet o nenárokové dotace, veřejné zakázky a investiční pobídky. „Lhali mi, chtějí mě dostat z politiky,“ zuří šéf ANO.

Novela o střetu zájmů, která je nazývána také jako »antibabiš«, včera prošla Sněmovnou. Podle ní navíc členové vlády a další funkcionáři nebudou moci provozovat některá média, což je také Babišův případ. Vicepremiér v té souvislosti obvinil premiéra Bohuslava Sobotku a poslance ČSSD, že lhali, když tvrdili, že novela o střetu zájmů postihne až budoucí ministry.

„Poslanci zneužívají Sněmovnu pro politický boj proti mně, místo aby přijímali zákony pro lidi, a to je nehorázné,“ uvedl Babiš. Předpis považuje za jednoznačně protiústavní. „Má mě dostat z politiky, aby si tady tradiční strany dělaly opět svoje kšefty a já jim v tom nebránil,“ rozčiluje se. O dalším postupu se prý poradí s právníky.

Přečtěte si
-bello-
8. 12. 2016 • 11:23

Je možné zveřejnit, kolik mil. Kč,- Babiš díky své pozici a konfliktu zájmů a díky blbým zákonům dosud na Česku vydělal ?Daně má v pořádku, ale zaplacené stokrát díky šméčku v zákoně a možnosti nenárokových dotací , veřejných zakázek a investičních pobídek do svých podniků jaksi z první ruky opatřené . Kdo to kdy viděl , takový střet zájmů doteď legalizovaný ? Je jasné, že to zase převede na famílii a je jasné, že dál v pozici "ministra peněz českých " a našeho národního důchodu bude opět dělat "malá domů." Nemůže být ministrem , neosvědčil se morálně.Tečka. A Zeman ať si ho strčí někam!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.