Unikátní služba před Vánocemi: Pronajměte si stromek! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Unikátní služba před Vánocemi: Pronajměte si stromek!

Každý stromeček má své číslo a dostanete přesně ten, který si objednáte.
Každý stromeček má své číslo a dostanete přesně ten, který si objednáte. (Foto Aha! – Martin Sekanina)

Jejich stromky každoročně dělají radost dvěma stovkám rodin. Nikdo je neuřízne, neopadají, neuschnou zapomenuté u popelnic. Firma Martina Líbala (53) totiž nabízí originální službu. Pronajímá živé stromky na celé Vánoce.

„Nelíbila se nám hromada opadávajících stromků, které se válejí u košů bez dalšího užitku. Chtěli jsme, aby až stromeček splní na Vánoce svůj účel, mohl zase zpět do přírody,“ popsal podnikatel Martin Líbal.

Fungují pět let
O stromky se Líbal stará s bratrem, synem a kamarádem. Před pěti lety začínali se stovkou stromků. Byly většinou do deseti dnů rozebrány, letos proto nabídli k pronájmu dvojnásobek. Zájem byl obrovský. „Všechny stromky byly rozervované během rekordních 14 hodin od spuštění katalogu a stále dostávám dotazy, jestli nebudou náhodou další,“ pochvaluje si rychlost Líbal. Péče a distribuce dvou stovek živých stromků dá malé firmě pořádně zabrat. Je to nejvyšší počet, který může zvládnout. Na dva týdny
Každý stromek je nutné očíslovat, vyfotit a přidat stručný návod, jak o něj pečovat. „Stačí ho pouze dvakrát zalít a dát pozor, aby se nepoškodil. Nesmí se seřezávat špička a upravovat větve,“ vysvětluje Martin Líbal.
Stromky se pronajímají přesně na dva týdny. Rozvoz probíhá od 19. prosince zpět se vyzvedávají okolo 2. ledna. Déle by totiž v teplém prostředí bytu nevydržely.

Jak rezervace probíhá
Stromek si vyberete v katalogu na internetu. Vyplníte své údaje stejně, jako v kterémkoliv e-shopu. Dostanete mail s potvrzením vaší objednávky a dále se s vámi spojí řidič, se kterým si dohodnete podrobnosti předání. Po svátcích se opět spojíte s řidičem, který stromeček odveze. O víc se nemusíte starat.
Zelený či stříbrný smrk
V nabídce je Smrk stříbrný, který je ve dvou mutacích – v zelené a stříbrné barvě. Smrky pocházejí ze speciální plantáže od českého pěstitele z Vysočiny, který je pěstuje speciálně pro umístění do bytu. Nejmenší stromek má přibližně 90 cm, největší do 140 cm.

Můžete ho zasadit
Stromek je odvezen a nabídnut například dětským domovům, domovům důchodců nebo k výsadbě v parcích. Pokud se se stromečkem nechcete rozloučit, můžete si ho nechat, ale majitelé mají v podmínkách, že stromek zasadíte a pošlete jim jeho fotku.
Kolik zaplatíte
Do 100 cm: 580 Kč
Do 120 cm: 630 Kč
Do 140 cm: 680 Kč
Po Praze je doprava zdarma, mimo hlavní město 8 Kč za kilometr.

Ceny řezaných stromků
Smrk stříbrný do 150 cm: 250 až 450 Kč
Jedle kavkazská do 150 cm: 350 až 550 Kč
Borovice černá do 140 cm: 270 až 360 Kč



Přečtěte si
-bello-
1. 12. 2016 • 00:17

Ta podmínka se mi líbí, neberou stromky jako věc. Nechat si a zasadit a poslat fotku je hezký řešení

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.