Fidel a chudý revolucionář? To ani omylem... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Fidel a chudý revolucionář? To ani omylem...

Kubánský vůdce a chudý revolucionář? To ani omylem!
Kubánský vůdce a chudý revolucionář? To ani omylem! (Foto: Profimedia.cz)

Byl neúnavným revolucionářem, žil v rybářské chatrči, na měsíc si vystačil s pětistovkou (přepočteno na koruny). Tolik komunistická propaganda na téma Fidel Castro (†90). Nic nemůže být víc vzdáleno pravdě. Kubánský lídr disponoval majetkem 3,5 miliardy korun, 20 luxusními domy, soukromým ostrovem a 27 metrů dlouhou jachtou.

Castro navenek opovrhoval buržoazním způsobem života, tvrdil, že i dovolená je zbytečným výmyslem kapitalistů. Jediné, co pro svůj život potřeboval, prý byly doutníky, jež pořád přežvykoval v ústech. Jenže celý jeho život byl velká přetvářka a pokrytectví. Už časopis Forbes kdysi vyjevil jeho skutečné majetkové poměry, celá lež vyšla definitivně najevo, když v v roce 2014 napsal knihu jeho dlouholetý osobní bodyguard Juan Reinaldo Sanchez.

Ráj v moři
Ten popisuje Castrův luxusní a rozmařilý život ve vilách rozesetých po celém Karibiku, který (stranou od médií a normálních chudých Kubánců) křižoval na vlastní jachtě. Dopřával si jen tu nejdražší whisky a hodoval grilované langusty. Castrův soukromý ostrov Cayo Piedra popsal Sanchez jako »rajské zahrady« obklopené nejprůzračnější vodou, ve které skotačili delfini a mořské želvy.

Castro se tam rád potápěl, pod vodu ale chodil zásadně s několika členy ochranky připravenými obětovat život v případě útoku žraloka.
Jezdily tam za ním i takové světové veličiny jako např. kolumbijský spisovatel Gabriel Garcia Márquez (†87).

Letušky, prostitutky i vnadná Lollobrigida
Samostatnou kapitolou Castrova života byly ženy. Neutuchající sexuální chtíč mu vynesl přezdívku El Caballo, tedy Kůň. Měl sice dvě manželky, ale ty soustavně podváděl. Traduje se, že obšťastnil kolem 35 tisíc žen, denně měl minimálně dvě – jednu »v obědu« a druhou po večeři! Mezi jeho milenky patřily nezletilelé tanečnice samby, hostesky z havanského festivalu, dlouholetá sekretářka Celia Sanchez či kardioložka Natalia Revuelta.

V jeho posteli skončila i italská hvězda stříbrného plátna Gina Lollobrigida (89). Rád obletoval překladatelky a letušky. Ve stáří už se neobešel bez viagry a jeho strážci mu vodili do paláce prostitutky. Za těmi utíkal i na svých zahraničních cestách. V Berlíně by prý mohli vyprávět...



Přečtěte si
bursik
5. 12. 2016 • 07:45

Kubanci maji druh pohlavni choroby, ktera nakazila v 60.letech pul Evropy po vystoupeni jejich tanecni skupiny a na kterou tenkrat nezabrala Antibiotika.

mirkazam
29. 11. 2016 • 16:30

nafta...tak proti Castrolovi těžkej břídil...

nafta
29. 11. 2016 • 15:37

Myslel si majetkové priznanie chudobného revolucionára Vaška Láhvu? To si prečítaj ty.

mirkazam
29. 11. 2016 • 14:58

Komanči povinně přečíst...pohádku o chudém revolucionáři

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.