Nákupní rádce Aha!: Pozor na falešné slevy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Nákupní rádce Aha!: Pozor na falešné slevy!

Jak se před Vánoci nenapálit?
Jak se před Vánoci nenapálit? (Foto Profimedia.cz)

Vánoce jsou pro většinu českých rodin a především jejich rozpočty velkou zátěží a proto se hon na slevy stává každoročně národním sportem. Abyste nenaletěli, je potřeba dodržovat bezpečnostní opatření.

Pozor na Černý pátek
Právě tento pátek se koná v obchodech akce zvaná »Black Friday« neboli »Černý pátek«. Jen pro tento den klesají ceny zboží o desítky procent. Ale pozor, právě Černý pátek se pro vás může stát pastí.  Některé slevy totiž slevami vůbec nejsou. Jak se bránit?

Mějte plán
Pokud chcete něco koupit ve slevové akci, ověřte si nejdřív reálnou cenu nesleveného zboží. Může se stát, že se královská sleva rázem smrskne na pár korun, nebo nebude výhodná vůbec.

Obchodníci často před slevovou smrští zboží krátkodobě zdraží, aby vás pak ohromili vysokoprocentní slevou.


Reference jsou důležité
Dejte na zkušenosti vašeho okolí, ale také na diskuze na webech obchodníků i sociálních sítích. Do diskuzí se sice převážně zapojují lidé, kteří byli s něčím nespokojeni, z jejich reakcí se ale přesto můžete dozvědět spoustu užitečných informací o prodejci či konkrétním produktu. Pozor si dávejte, zejména když nakupujete zboží, ve kterém se příliš nevyznáte.  Zvlášť u elektroniky můžete nakoupit sice levně, ale nekvalitní nebo zastaralý produkt, který nesplní vaše očekávání.

Ne každá sleva je výhodná
*Stále častěji se dnes také zapomíná na to, že nákup se slevou nemusí znamenat výhodný nákup. Uvědomte si, že každé zboží má svou hodnotu a je-li jeho cena až příliš nízká, může se to projevit jinde, např. v kvalitě zákaznického servisu, kde byste určitě neradi tvrdě narazili např. při reklamaci.
Na druhou stranu mějte na mysli, že ty nejvýhodnější nabídky se vyprodají i během několika málo hodin a počet produktů za opravdu skvělou cenu bývá omezen. Pokud jste rozhodnutí, neváhejte.
*Nerozhodujte se jen podle výše slevy. Většina obchodníků láká během Černého pátku na slevy ve výši 70, 80 či dokonce 90 %. Tak vysoké slevy se ale nejčastěji týkají drobných položek. Zajímejte se proto nejen o výši slevy, ale také o celkovou úsporu. 30% sleva na novou lednici je ve výsledku pochopitelně mnohem hodnotnější než sleva 90 % na ponožky.

Prostudujte podmínky slevy
Pečlivě si prostudujte také obchodní podmínky dodavatele slevy. Důležité jsou zejména reklamační podmínky a také ty, týkající se záruční doby a kvality zboží.

Pečlivost se vyplatí
Schovejte si stvrzenky, nechte si potvrdit záruční listy, zkrátka, ani v předvánočním shonu nezapomínejte na všechny náležitosti.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.