Mistr kameník našel smrt pod křížem: Zavalil ho 500 kg těžký kvádr! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Mistr kameník našel smrt pod křížem: Zavalil ho 500 kg těžký kvádr!

Tento kvádr kameníka zavalil.
Tento kvádr kameníka zavalil. (Foto Aha! – Jana Gogová)

Šel si obhlédnout, jak opraví památný kříž na kostele. Místo toho našel mistr kameník (†66) v Míškovicích na Kroměřížsku okamžitou smrt. Zavalil ho půltunový kvádr, na kterém byl ukřižovaný Ježíš umístěný.

Tragédie se odehrála v pondělí, přihlížel jí z pár metrů starosta obce Petr Zelina (49). „Pan kameník byl machr, dokázal si poradit s každou prací. Tady si u kostela dřepl pod kvádr, který měl držet kříž. Sotva ale maličko sáhl do omítky, naráz spadl přímo na něj,“ popsal hrozivé neštěstí starosta. Okamžitě s dalším svědkem těžký kámen odsunuli. „Ale viděli jsme hned, že je zle, přestal dýchat. Smrt pak už konstatoval lékař záchranky, která přijela za deset minut,“ vzpomíná na nešťastný okamžik starosta.

Když dnes dělníci postupně odstranili schody zpod kvádru, který měl držet kříž, zjistili, že podstavec kříže vlastně jen visel na stěně kostela bez další opory. „Vyšetřování je teprve na začátku, zatím nebudeme sdělovat podrobnosti,“ uvedla mluvčí kroměřížské policie Simona Kyšnerová.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.