Leoš K. (77), druhý nejstarší vrah v Česku: Vyčůral se a pak... vpálil zeťákovi kulku mezi oči! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Leoš K. (77), druhý nejstarší vrah v Česku: Vyčůral se a pak... vpálil zeťákovi kulku mezi oči!

Leoš K. přichází k soudu...
Leoš K. přichází k soudu... (Foto Aha! – Jiří Nováček)

Poloslepý, nahluchlý a chromý starý muž Leoš K. z Kovalovic u Brna, neschopný samostatné chůze, se stal v 77 letech druhým nejstarším vrahem v Česku.

Na konci července zastřelil z pistole jedinou ranou do čela druha své dcery Martina Šenka (†42). Proč? Vynadal mu, že v poledne močil na záhon před domovními dveřmi. „Řval na mne, že mi v tom vymáchá rypák a dokonce mi rozdrápl rukou nos. Já jsem se sebral a šel jsem pro pistoli. A picnul jsem ho mezi oči. A to je všecko. Bum!“ popsal včera u soudu vraždu důchodce. A emoce s ním ani moc necloumaly.

Leoš K. neměl prý brýle, špatně viděl. Přesto trefil, bohužel naprosto přesně. Zasažený muž neměl šanci, upadl do komatu a druhý den zemřel v nemocnici. „Nemířil jsem na něj, viděl jsem bez brýlí spíš mlhu. Chtěl jsem vypálit do stropu, ale on pořád nadával. Vyhrožoval mi, měl jsem ho plné zuby,“ dodal stařec.

Po výstřelu začal znovu nabíjet, chtěl spáchat sebevraždu. „Chtěl jsem z kapsy vyndat náboj, dát si to do huby a stisknout,“ řekl. Pistoli mu ale vnuk sebral a zahodil.

Zabít jsem ho nechtěl, jsou s tím akorát potíže
Zavražděný Martin Šenk neměl podle svého vraha rád staré lidi. „Jemu na mně vadilo všechno. Že su staré, špatně chodím, rád čtu, louskám noviny i křížovky,“ postěžoval. Hádky v domku prý byly na denním pořádku. „On byl hrozně agresivní. Kdyby nebyl v naší domácnosti, nikdy tady nesedím. Zabít jsem ho ale nechtěl, jsou s tím akorát potíže,“ uchechtl se. S vazbou navzdory stařeckým nemocem prý potíže nemá. „Mám cimru sám pro sebe. A jako Kozoroh jsem na samotu zvyklý. Jen mi chybí můj mikroskop,“ smutnil.

Pistoli měl 40 let
V roce 1976 si koupil Leoš K. na tajné burze v Brně pistoli značky Zbrojovka Champion. Měl ji načerno, v pokoji za knížkami, spolu s třemi náboji. Patřily k ní i čtyři výměnné hlavně.

Víte, že...
...nejstarším vrahem v Česku byl Václav Snopek? V listopadu 1997, když mu bylo 90 let, vrazil kudlu do srdce spoluobyvatelce (†74) domova důchodců v Hodoníně. Neopětovala jeho lásku.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.