Syn drogového bosse Escobara: Žil jsem jako v Disneylandu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Syn drogového bosse Escobara: Žil jsem jako v Disneylandu!

Čím si táta vydělává, do jeho smrti netušil.
Čím si táta vydělává, do jeho smrti netušil. (Foto Getty Images, ara)

Pohádkové dětství není výsadou potomků hollywoodských celebrit. Ve vatičce samozřejmě vyrůstají i děti úspěšných zločinců. Na své bezstarostné dospívání rád vzpomíná i Juan Pablo Escobar (39), syn slavného drogového bosse.

Pablo Escobar (†44) byl šéfem kolumbijské drogové mafie a kriminální činností si vydělal tolik peněz, že nevěděl, co s nimi. Dokonce se traduje, že jednou zapálil hromadu bankovek v hodnotě okolo 50 milionů Kč, jen aby zatopil své zimomřivé dceři...

Zatímco se kokainový král postupně vypracoval na nejhledanějšího muže planety, jeho děti žily pohádkový život! „Připadal jsem si jako v Disneylandu. Měl jsem kolem sebe žirafy, slony, motorky – vše, na co jsem si vzpomněl. Svého tátu jsem miloval a miluji ho dosud. Býval bych za něj položil život. Neměl jsem důvod ho nenávidět, vlastně jsem ani pořádně nevěděl, jakou má práci,“ vzpomíná Escobarův syn Juan Pablo, který žije v Argentině.

„Jeho podnikání zpětně samozřejmě neschvaluji, ale nemohu říct, že by byl špatný táta. Nejsem hrdý na jeho zločiny, ale na lásku, kterou dokázal zahrnovat mě, matku i sestru. Nežiji v ústraní, protože se nechci skrývat – já jsem nikoho nezabil,“ hlásá hrdě muž, který i tak žil několik let pod novou identitou.

Kdo byl Pablo Escobar?
* Největší kolumbijský drogový baron vydělával na kokainu až 10,7 miliardy Kč týdně.
* V roce 1989 ho magazín Forbes musel zařadit na 7. místo v žebříčku nejbohatších lidí světa.
* Objednal si tisíce vražd, nechal dokonce odpálit letadlo se 100 lidmi na palubě.
* Po několika letech na útěku byl v roce 1993 kolumbijskou policií zastřelen.
* Své úspory zřejmě zakopal po celé Kolumbii. Jeden farmář prý našel po zorání svého pole v přepočtu 15 miliard Kč, které nejspíš patřily Escobarovi. Na odlehlém místě v džungli, kde míval továrnu na kokain, bylo nalezeno dalších 200 milionů Kč.



Přečtěte si
-bello-
22. 11. 2016 • 23:00

No pokud se pamatuju, tak Escobara nežil s rodinou, pouze k nim dojížděl občas).Děti si dary kupoval.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.