Televizní kuchařka Karolína Kamberská (44): Cukroví musím schovávat!
Znáte ji z televize! Karolína Kamberská (44) chtěla být zpěvačkou, ale vystudovala politologii a pracovala jako novinářka. Dnes má na Primě svůj kulinářský pořad Karolína, domácí kuchařka. Jak se dostala ke gastronomii? A jaký recept na vánoční cukroví pro vás přichystala? Přečtěte si aktuální číslo časopisu Aha! pro ženy, které je ode dneška v prodeji!
Cukroví na Vánoce pečou v Karolínině rodině hodně. „Zkrátka proto, že nás to baví. Pečeme klasiku, loni byly hitem išelské dortíčky, ale máme rádi i nepečené cukroví. To musím schovávat dobře, aby se nesnědlo hned první večer,“ říká televizní kuchařka.
Úklidem se ale o adventu netrápí. „Uklízíme průběžně po celý rok, a tak nevidím důvod se před Vánoci vyčerpat leštěním lustrů,“ dodává s úsměvem žena, jejíž třetí kuchařka je už na pultech knihkupectví.
Lásku k vaření zdědila po rodičích. O gastronomii se ale začala víc zajímat, až když založila vlastní rodinu. „Vaření mi k této době přirozeně ladilo, začínala jsem tradiční levnou venkovskou kuchyní.“Když startovala se svým pořadem na obrazovce, byla prý skeptická a zvědavá. Ale povedlo se, a teď se vysílá již čtvrtá řada. „Od těch předchozích se liší v tom, že jsem často sahala pro inspiraci do středomořské kuchyně, ale i tam jsem hledala tradiční, domácká jídla, protože ta dodávají domovu atmosféru – teplo a bezpečí. Nicméně je tam pořád i spousta tradičních českých receptů,“ vysvětluje Kamberská.
Svoje děti ale do vaření nikdy nenutila. „Dneska už jsou oba samostatní a vaří rádi (i když za nejstaršího syna vaří spíš jeho přítelkyně). Můj muž je specialista na snídaně. Do toho se mu moc nemotám, protože snídaně dělá na světové úrovni,“ prozrazuje kuchařka Karolína.Více se dozvíte na stránkách Aha! pro ženy.