Prezident Trump v číslech: Majetek za 215 miliard! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Prezident Trump v číslech: Majetek za 215 miliard!

Fotografie
Fotografie (internal)

Nejbohatší americký prezident všech dob! Donald Trump (70) se do bohaté rodiny už narodil. Díky investicím v realitách však na rodinný účet přidal řadu nul navíc! Co všechno budoucí prezident USA vlastní?

Prvním projektem mladého Donalda byl zpustlý hotel vedle nádraží Grand Central Station New Yorku. Šestiletá rekonstrukce skončila v roce 1980, hotel dostal nové jméno Grand Hyatt a stal se jedním z nejvyhledávanějších hotelů ve městě. Pak se Trump vrhl na reality po celých Spojených státech, nejvíce peněz ale vydělal investicemi v New Yorku a v Atlantě. Proslavil se také vlastnictvím kasin, ty ale před několika lety rozprodal a dvě museli zavřít. Byla hluboko v minusu.

Kolik má dohromady?
Otevřeně o svém majetku Trump promluvil v roce 2015 v knize Vraťme Americe její velikost. Uvedl, že jeho čisté jmění činí více než 215 miliard korun! Před volbami musel zaslat americké volební komisi majetkové přiznání. To udělal, neodpustil si ale poznámku, že formulář není určen pro osoby s tak rozsáhlým majetkem.


Byly na něm třeba...
 
Mrakodrapy Trump Parc a Trump Parc East
2,2 mld. Kč
Dvě budovy u Centrálního parku, která Trump koupil a chtěl zbourat, aby postavil nový mrakodrap. Z těchto plánů nakonec ustoupil. V jednom z domů žije i Trumpův syn Eric.

Mrakodrap Trump Tower
9,08 mld. Kč
Mrakodrap na známé 5. Avenue v New Yorku. Sídlilo tu ústředí Trumpovy volební kampaně a také v něm Trump obývá luxusní třípatrové apartmá.

Mrakodrap na Wall Street 40
8,45 mld. Kč
Věžák Trump úplně přestavěl a začal mu říkat The Trump Building (Trumpova budova). Sídlí na Wall Street, v srdci světového finančnictví.

Mrakodrap na Avenue of the Americas 1290
10,02 mld. Kč
Mrakodrap zabírá celý jeden blok na Manhattanu. Jsou v něm kanceláře a obchody. Částka zahrnuje pouze 30 %, která Trump vlastní.

Niketown
9,55 mld. Kč
Centrální obchod značky Nike. Můžete si tu sjednat soukromou schůzku s prodavačem, který vám pomůže vybrat sportovní oblečení v naprostém soukromí!

Mrakodrap Trump Park Avenue
4,34 mld. Kč
Hotel na nejžádanější newyorské adrese Trump změnil na řadu luxusních bytů. K dispozici je obyvatelům vrátný i uklízečky.

Trump International Hotel New York
950 milionů korun
Luxusní pětihvězdičkový hotel v New Yorku. Přenocování v nejlevnějším pokoji stojí 15 tisíc korun.

Mrakodrap Trump World Tower  
675 milionů korun
Luxusní rezidenční mrakodrap v centru New Yorku obývaný prominenty. Bydlí v něm třeba herečka Sophia Loren nebo modelka Naomi Campbell

Mrakodrap California Street 555 v San Franciscu
7,9 miliardy korun (Trump vlastní 30% podíl)
Kancelářský mrakodrap v centru kalifornského města San Francisco. Sídlo Bank of America.

Trump National Doral Miami
4,2 miliardy korun
Přepychový golfový rezort nedaleko floridského města Miami.

Trump Golf
5,1 miliardy korun
Golfový klub pro prominenty, který zahrnuje 10 golfových hřišť v 6 státech USA.

Komplex Seven Springs
428 mil. Kč
Areál s luxusními rezidencemi na rozsáhlém pozemku poblíž New Yorku. Letní prázdniny tu trávila Ivana Trump s dětmi. Trumpův plán vytvořit zde golfové hřiště ale zamítly úřady.

Trump Hotel Management
3,07 mld. Kč
Firma, která spravuje hotely. Součástí balíčku je zajištění veškerého chodu hotelu i jméno Trump! Patří sem třeba hotel Trump Towers Istanbul nebo Trump Bali.

Licence na jméno Trump
343 mil. Kč
Značka oblečení Donald J. Trump Collection minerální voda Trump Natural Spring water ve skutečnosti budoucímu americkému prezidentovi nepatří. Trump prodal své příjmení několika firmám, které jej za poplatek používají jako součást svého názvu.

Trumpova flotila
3,18 mld.  Kč
Soukromé letadlo patří k bontonu amerických boháčů. Trump má hned dvě – obří speciálně upravený Boeing 757 a menší Cessnu 750 Citation X. Kromě toho vlastní i tři helikoptéry.

Hotel Mar-a-Lago v Palm Beach
362,5  mil. Kč
Floridský hotel Trump vybavil luxusním zařízením. Hosté tu najdou třeba devět metrů dlouhý jídelní stůl z mramoru nebo tři atomové kryty. Nechybí ani taneční sál.

Průmyslová zóna Stark v Charlestonu
87,5 mil. Kč
Pozemek a stavbu zkrachovalé firmy Titan Atlas koupil realitní magnát teprve letos v lednu. Prý v době, když měl v Charlestonu zastávku své politické kampaně. Co s pozemkem v průmyslové zóně zamýšlí? Uvidíme.

Trump Tower Chicago
2,97 mld. Kč
Měl být nejvyšší budovou světa, ale po 11. září Trump radši nechal ubrat několik pater. Dnes třetí nejvyšší mrakodrap v USA je sídlem luxusního hotelu.

Trump International Hotel Washington D.C.
2,6 mld. Kč
Luxusní hotel Trump postavil z historické budovy pošty v srdci hlavního města USA. Po celkové rekonstrukci otevřel v září tohoto roku.

Trump International Hotel Las Vegas
1,72 mld. Kč
Okna tohoto mrakodrapu jsou zvenčí pozlacena 24karátovým zlatem. V pouštním nevadském slunci doslova září. Kasino v něm ale nenajdete! Hotel je koncipován jako luxusní resort.

Nový prezident poprvé v Bílém domě: Už ho přijal Obama!

Netajil se tím, že k němu nechová sympatie, včera však Barack Obama podle protokolu musel Trumpa coby svého následníka přijmout v Bílém domě. Na setkání, které proběhlo za zavřenými dveřmi, dorazil nový prezident soukromým tryskáčem i s manželkou.

A zatímco oba státníci »klábosili« v Oválné pracovně, Melanii soukromě přijala dosluhující první dáma Michelle Obama. Z Bílého domu se Trump přesunul do Kapitolu, kde se sešel s předsedou Sněmovny reprezentantů Paulem Ryanem a šéfem republikánské většiny v Senátu Mitchem McConnellem.

Jak jsem chodil šmírovat missky aneb Hovory s Donaldem!

Donald Trump (70) je nechvalně proslulý svou prostořekostí, za niž ho jedni milují, druzí nenávidí. Málokdy byl ale tak otevřený, jako v rozhlasové Show Howarda Sterna, kde si odvážně povídali o sexu.

„Radši bych šel s retardovanou roštěnkou, než se špindírou s doktorátem,“ popsal Trump svůj vkus a vyjádřil nelibost, že se u žen nějak moc řeší vzdělání a inteligence.

Jindy v pořadu probírali, jaký by asi byl sex s Lindsay Lohan (tehdy 18). „Zřejmě má spoustu problémů, proto bude v posteli skvělá.“

Když se ho Stern zeptal na dceru Ivanku (35), vychválil její vnady do stropu. „Nebýt moje dcera, chodil bych s ní.“

Trump také zavzpomínal, jak chodil kontrolovat účastnice své Miss Universe do šatny, když byly nahaté: „Jako vlastník soutěže přece musíte na inspekce... Docela mi to procházelo.“

„Vždycky mluvil sexisticky, urážlivě vůči ženám, ale otevřeně, ba hrdě,“ konstatuje Stern (62), který mu to nemá za zlé – jeho pořad právě kvůli takovým hostům slavil úspěch.

Jak to vidí slavní Češi?!

Co říkají na zvolení Donalda Trumpa americkým prezidentem naše celebrity? Jsou spokojené, nebo by na trůnu raději viděly Hillary Clinton? A nebo jim je to jedno? I takoví se najdou...

Jan Tříska (80), český herec žijící v Los Angeles:
„Já jsem volil Clintonku a věřil jsem, že to nemůže být nikdy jinak. Jsem velmi, ale velmi zklamaný! Ale poslouchal jsem projev našeho prezidenta Baracka Obamy, který nám všem vysvětlil, že jsme svobodná demokratická země a že jsme si svobodně zvolili svého prezidenta a že v té svobodě a demokracii máme pokračovat dál. Tak se snažím s ním souhlasit.“

Jan Saudek (81), fotograf:
„Národ má takového vládce, jakého si zaslouží. A tohle je typický Američan, jako Putin Rusák. A Hillary je protivná baba.“

Veronika Žilková (55), herečka:
„Donald Trump se v minulosti zamiloval do Češky, takže tři děti amerického prezidenta jsou napůl Češi, a jedno dokonce mluví česky, takže by to mohlo mít dobrý vliv na jeho vztah k naší republice.“

Michael Kocáb (62), hudebník:
„Já jsem fandil Hillary, ale protože mám důvod věřit v sílu americké demokracie, tak doufám, že se politika s nástupem Trumpa nezmění. Vždyť nevládne jen prezident, ale i Kongres a další. A myslím, že ta dlouhodobě zakořeněná demokracie Trumpa postupem času poopraví, že se zklidní a ustoupí z té zdivočelé rétoriky, kterou předvedl.“

Felix Slováček (73), saxofonista:
„Hurá, hurá, hurá!!!“

Irena Pavlásková (56), režisérka:
„Trump? Uvidíme! Ale já v něm cítím naději, že zatočí s lhaním, kterému se říká politická korektnost, že trochu srovná svět, který obamovská éra přivedla k destrukci a chaosu. Je to naděje, že budeme víc myslet na svou bezpečnost a záchranu.“

Zdeněk Zelenka (61), režisér:
„Nadšený vůbec nejsem! Nechápu, jak dvě nejsilnější strany demokratů a republikánů nabídli světu tak slabé a nedůvěryhodné  kandidáty. To si naše zeměkoule opravdu nezaslouží.“

Petr Malásek (52), klavírista:
„Je to asi důsledek nějakého konání světa, který se už dlouho pohybuje v nějakém kruhu dokola a dokola a kolem slepé uličky. Lidé si prostě teď našli řešení. Teď jde jen o to, zda-li to nebude další slepá ulička! A myslím tím pro celý svět.“

Jaroslava Obermaierová (70), herečka:
„Já si myslím, že takovou funkci má dělat chlap. Jinak mi je to všechno úplně jedno.“

Halina Pawlowská (61), spisovatelka:
„Myslím, že ty opravdu velký země chtějí velký mužský, vůdčí silný typy. A že ta Trumpova mimodiplomatická politika lidi přímo masochisticky vzrušuje. Ví, že je nepředvídatelný, a proto vzrušeně a masochisticky čekají, co se bude dít.“

Václav Neckář (72), zpěvák:
„Nevím, co si o tom mám myslet. Zelníčková je ale určitě ráda. Znám ji moc dobře a teď si určitě říká: Neměla jsem se rozvádět! Má s ním ale tři děti a to jí stačí. Prezidentsky se o maminku postarají.“

Petra Janů (63), zpěvačka:
„Výsledek voleb mi jenom potvrdil, že Američané jsou misogynové, že vážně nesnášejí ženský. Já jsem fandila Hillary, protože ten Trump mě tím svým chováním šíleně popuzuje.“

Trump navštívil Česko jen jednou: Bydlel v této zlínské vile!

Donald Trump (70) navštívil Česko jen jednou. Stalo se tak v říjnu 1990, když přijel s tehdejší manželkou Ivanou (67), rozenou Zelníčkovou, na pohřeb jejího otce Miloslav (†65). Bydlel ve zlínské vile, která patřila jeho tchyni Marii Zelníčkové (90).

Ve vile přespal jeden den a z terasy obdivoval Zlín. Architektura města ho prý uchvátila. Jeho návštěvu má stále v paměti sousedka, Ivanina spolužačka ze základky a gymnázia. „Viděla jsem ho. Tenkrát byl urostlý, štíhlý. Krásný chlap. Říkali jsme si, že si Ivana uměla vybrat. Teď už se mi nelíbí, ale ve volbách jsem mu fandila a vítězství mu přála,“ řekla včera Aha! sousedka a dodala: „V životě byl úspěšný, není úplatný a ví, co je potřeba.“  

Ve vile vždy prožívali s babičkou Marií prázdniny i Trumpovy tři děti z prvního manželství s Ivanou. Dnes už máminou rodnou řečí mluví jen nejstarší Don jr. „Chodívali k nám. Trhali si na stromě třešně. Vystrojili jsme na ulici i karneval. Bylo veselo. A malý Doník měl vždy největší zážitek, když mohl chodit nakupovat se síťovkou,“ dodala spolužačka.

Přečtěte si
-bello-
11. 11. 2016 • 11:19

Irena Pavlásková (56), režisérka je úplně blbá, protože Obama např. Evropskou Unii už zdědil a ta byla dávno v rozkladu. Pravda je, že státy aby fungovaly porřebují vůdce.Takových je málo i proto, že se bojí nést následky. Takže jsem ráda za Trumpa + Putina i našeho Zemana. Kašlu na kecy Merkelové + našich blbců sluníčkářů a lidská práva někde v Tibetu! Jsem pro to, aby Francie zaplatila za léta nicnedělání v oblasti migrace a zasvinila tak svými IS teroristy Evropu. Řekla bych, že vymést francouzský Augiášův chlív se nepodaří jen tak někomu. Proto bych postavila zeď.Tak jak v Matiční a v Mexiku

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.