Jeden z nejlepších psovodů Česka: Chytil 34 zločinců, rakovina ho zabila ve 44 letech! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Jeden z nejlepších psovodů Česka: Chytil 34 zločinců, rakovina ho zabila ve 44 letech!

Miroslav Kafka působil u policie jako psovod. Se svým čtyřnohým parťákem byli nerozlučná dvojice.
Miroslav Kafka působil u policie jako psovod. Se svým čtyřnohým parťákem byli nerozlučná dvojice. (Foto MP Most)

Strážník Miroslav Kafka (†44) se nebál postavit zlodějům a násilníkům, se svým čtyřnohým parťákem Nathanem zadrželi 34 pachatelů. Na kolena ho srazila až zákeřná rakovina, které v těchto dnech podlehl.

Na městské policii v Mostě, kde působil jako psovod, zavládl smutek. „Vždy je těžké loučit se s dobrým člověkem, kterým Míra byl,“ uvedla mluvčí městské policie Ilona Kozlová.

Se svým psem, křížencem boxera a rotvajlera Nathanem, tvořil výraznou a nerozlučnou dvojici. „Zasloužili se o nespočet splněných úkolů, dopadení pachatelů trestné činnosti, nácviků s pořádkovou jednotkou, umístění na psích závodech o zajištění preventivních akcí,“ dodala Kozlová, která jménem městské policie i mosteckého magistrátu vyjádřila soustrast rodině.

Památku oblíbeného strážníka, který se v létě oženil, uctívají kolegové, přátelé a známí také na sociálních sítích. „Mirka jsem poznala v době jeho dospívání a pamatuji se, že to byl bojovník. Toužil být lepší a lepší. Rád se smál. Rád smích rozdával. Zpráva o jeho konci mě velmi zasáhla, přestože jsem ho pár let neviděla,“ napsala Lenka B., která byla jeho třídní učitelkou na střední škole. Mnozí mu také děkují za to, co je naučil v kynologii.



Přečtěte si
ivanak
9. 11. 2016 • 10:03

Též mám za sebou podobný příběh a říkám si,proč odcházejí ti dobří lidé tak brzy?Jeho rodině vzkazuji,držte se a hlavně,držte při sobě.Upřimnou soustrast.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.