Zkuste ji, královnu mezi léčivými houbami: Reishi, bohyně nesmrtelnosti! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Zkuste ji, královnu mezi léčivými houbami: Reishi, bohyně nesmrtelnosti!

Reishi, česky lesklokorka lesklá, je houba, kterou zřídka potkáme i v našich listnatých lesích u pařezů dubů a habrů.
Reishi, česky lesklokorka lesklá, je houba, kterou zřídka potkáme i v našich listnatých lesích u pařezů dubů a habrů. (Foto: scom)

V tradiční čínské medicíně se používá více než 4000 let, takže je jistě řádně vyzkoušená a evidentně se osvědčila. Houba Reishi, královna mezi léčivými produkty z přírody. Aby ne, vždyť doslovný překlad čínského slova reishi je »božská houba nesmrtelnosti«!

Reishi se vyznačuje širokým spektrem biologicky účinných látek (bylo jich nalezeno více než 250). Nejdůležitějšími látkami jsou polysacharidy a u nich nejúčinnější jsou bezesporu betaglukany. Betaglukany podněcují v imunitním systému zvýšenou aktivitu specifického druhu bílých krvinek, tzv. makrofágů, které jsou odpovědné za tlumení růstu nádorů a stabilizace imunity.

Reishi se doporučuje užívat zejména u lidí s opakovanými infekcemi, ať už jsou to opakující se chřipky, angíny či jiná bakteriální i virová onemocnění.
Dále jsou zde triterpenoidy, látky, které působí protizánětlivě, protinádorově, antialergicky, snižují tlak krve, zlepšují metabolismus jater a jejich detoxikaci.

Reishi je tak vhodná například pro pacienty během léčby i po léčbě některého typu žloutenky, kdy je potřeba vrátit játrům zpět jejich plnou funkčnost. Adenosin podporuje nervovou soustavu, má léčivý a preventivní účinek při migréně a při poruchách prokrvení koronárních a periferních cév.  
Organické germánium na sebe váže těžké kovy a ostatní zdraví škodlivé i jedovaté látky (např. z jídla).

Na co ještě zabírá...
Reishi je také účinná jako podpůrná léčba při léčbě rakoviny, kdy pomáhá stimulovat imunitní systém a snižuje vedlejší účinky chemoterapie a ozařování. Mezi další nemoci, na které má reishi významný pozitivní účinek, patří různé typy srdečních poruch, chronická bronchitida, cirhóza jater, různé druhy mykóz, vysoký cholesterol nebo astma.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.