Z věže domu házel kamení: Popovídal si s cihlou a hodil ji na policistu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Z věže domu házel kamení: Popovídal si s cihlou a hodil ji na policistu!

Vilnis K. se u soudu omlouval. Případ ho prý mrzí.
Vilnis K. se u soudu omlouval. Případ ho prý mrzí. (Foto Aha! – Robert Klejch, Daniel Černovský)

Lotyš Vilnis K. (26), který v červnu metal cihly z věže domu ve Viničné ulici v Praze na policisty i záchranáře, stanul opět před soudem.

„Do Čech jsem přijel, abych našel práci,“ řekl při minulém líčení. To se mu ale nepodařilo a on propadl zoufalství. Pak mu prý neznámá dívka dala »balíček«, po kterém dostal pocity strachu a úzkosti.

Včera vypovídal policista, který byl u skladu Národního divadla na Albertově jako první. „Jeho chování se točilo v kruhu. Chvíli mluvil normálně, ale pak přišel zkrat. Začal se křižovat, modlit a křičel na nás, ať ho zastřelíme,“ popsal Alexandr Berezněv. „Opakovaně mluvil s cihlou. Díval se na ní a něco jí říkal,“ doplnil policista.

„Nechápal jsem, kdo je kdo, chtěl bych se panu svědkovi omluvit,“ reagoval obžalovaný. Spekulace, že byl Lotyš pod vlivem drog, potvrdila soudní znalkyně. „Našla jsem stopy metamfetaminu a THC,“ uvedla.

Soudní líčení bylo odročeno. Vilnis K. zůstane ve vazbě. Za násilí proti úřední osobě mu hrozí až 6 let vězení.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.