Prezident poradil v Ostravě, kde vzít peníze: Berte od Číňanů a Bakaly! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Prezident poradil v Ostravě, kde vzít peníze: Berte od Číňanů a Bakaly!

Miloš Zeman
Miloš Zeman (Foto ara)

„OKD, jehož vedení nemůže za pana Bakalu, by mělo podniknout aktivní právní kroky, směřující k vymáhání náhrady škody právě na panu Bakalovi a jeho společnosti,“ vyzval včera prezident ČR Miloš Zeman v Ostravě horníky a zástupce společnosti OKD.

Setkání prezidenta se zástupci dolů, kde pracháč Bakala zaťal sekyru 17 miliard, byl jeden z prvních bodů jeho třídenní návštěvy Moravskoslezského kraje. Ještě předtím se prezident v sídle krajského úřadu vrátil k »čínskému dusnu«, které tu zbylo po návštěvě tibetského dalajlámy.

Oznámil, že ostravská přepravní společnost TSS Cargo bude z 80 % vlastněna čínskou firmou, a poznamenal, že „investice do výroby a zachování stávajících  pracovních míst jsou důležitější než tibetské vlajky“.

Lhář Herman
Zeman se bez servítků vyjádřil pro časopis Týden také ke kauze nevyznamenání Jiřího Bradyho. Podle něj je ministr kultury Daniel Herman lhář. Není prý pravda, že by metál pro Hermanova příbuzného podmiňoval zákazem schůzky s dalajlámou.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.