Kdo se skrýval pod maskami klaunů v Mostě? Děti s mačetami a noži! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Kdo se skrýval pod maskami klaunů v Mostě? Děti s mačetami a noži!

Tyto zbraně a masky policisté dětským klaunům zabavili.
Tyto zbraně a masky policisté dětským klaunům zabavili. (Foto Policie ČR)

Bizarní klauni, kteří v poslední době děsí i Česko, se teď objevili v Mostě. Několik desítek se jich sešlo ve středu večer na tamním vrchu Šibeník. Pod maskami se tam skrývaly děti (12 – 16), některé z nich byly ozbrojené.

"Svolaly se prostřednictvím sociálních sítí. Některé z nich měly na sobě masku klauna nebo jiný převlek. Nebylo by na tom nic závadného, kdyby nebyly ozbrojeny,“ uvedla policejní mluvčí Ludmila Světláková. Podle ní měla dítka u sebe různé typy nožů, mačetu, baseballové pálky, obušky a také nářadí. Policisté jim je odebrali. Některé z dětí předvedli na služebnu, aby zjistili jejich totožnost.

„Nyní budeme prověřovat, zda v souvislosti s držením zbraní nedošlo k protiprávnímu jednání. Pokud ano, budou zbraně zabrány,“ dodala mluvčí, která zároveň apelovala na rodiče, aby si více všímali toho, co jejich děti dělají ve volnu a s kým a o čem se baví na sociálních sítích.„Zdánlivě jde o nevinnou zábavu, která ale může někoho vyděsit. Videa, která se objevují, záměrně vyvolávají paniku a ti, co je šíří, si možná ani neuvědomují, že by se mohlo jednat o protiprávní jednání. Tyto případy mohou být hodnoceny jako šíření poplašné zprávy, nebezpečné vyhrožování, vydírání,“ varovala. Dodala, že nebezpečná recese se může navíc zvrtnout a vyústit až v nechtěné napadení.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.