Obec Jiřice na Nymbursku: Chtějí stavět otevřené vězení za 23 milionů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Obec Jiřice na Nymbursku: Chtějí stavět otevřené vězení za 23 milionů!

Letecký pohled na současnou věznici v Jiřicích.
Letecký pohled na současnou věznici v Jiřicích. (Foto Aha! – David Malík)

Na Nymbursku bude nejspíš nová věznice za 23 milionů korun! V Jiřicích, kde už jedna stojí, chce vězeňská služba vybudovat další areál – takzvané otevřené vězení.

Půjde o menší domky, které nebudou jen tak pro někoho. Budou v nich bydlet ti, kteří už mají na dohled svobodu. Prý jde v podstatě o to, aby se vězni připravili na civilní život.

Podle plánu budou postaveny tři domky a v každém  bude bydlet osm vězňů. K dispozici budou mít koupelnu i kuchyň a každé ráno budou sami vstávat, dělat si snídani a chodit do práce.

Ve věznici nového typu bude kladen důraz na sociální práci, která směřuje k omezení recidivy. Bude fungovat v režimu s dohledem a součástí bude i domek pro personál. Celý areál bude obehnán jen betonovou zdí s ostatným drátem. S dalšími bezpečnostními prvky se už nepočítá. Zatím zde bude 24 vězňů, v budoucnu se prý postaví další domy pro dalších 48 trestanců.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.