Třídenní obléhání domu skončilo: Měl výbušniny a 4 rotvajlery! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Třídenní obléhání domu skončilo: Měl výbušniny a 4 rotvajlery!

Policie obléhala dům potencionálního teroristy tři dny.
Policie obléhala dům potencionálního teroristy tři dny. (Foto EPA)

Severozápadní Londýn zažil policejní manévry, jaké jindy poklidná čtvrť Northolt ještě nezažila. Zásahová jednotka po tři dny obléhala dům na ulici Wood End Lane a vyjednávala s potenciálním teroristou Jasonem Matthewsem (46). Ten se zabarikádoval a v domě ho chránili čtyři rozzuření rotvajleři...

Osmdesát lidí bydlících v okolí muselo být evakuováno, protože podezřelá nemovitost byla podle poznatků police až po střechu napěchována benzinem, rozbuškami a materiálem na přípravu bomb. Matthews měl mimo jiné vyrábět i Molotovovy koktejly.

Po třech dnech ozbrojenci vymlátili dveře, vtrhli do domu a muže přemohli. „Ukázalo se, že nešlo o teroristu, ale o duševně chorého muže. V domě jsme našli obrovské množství benzinu a drog, on sám se rovněž hořlavinou polil. Nikdo ale nakonec nebyl zraněn,“ oznámil nakonec šéf zásahu Paul Martin. 



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.