Ukázal zadek konvoji NATO...do vězení nejde! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Ukázal zadek konvoji NATO...do vězení nejde!

Martin Zapletal včera u soudu.
Martin Zapletal včera u soudu. (Foto Zdeněk Matyáš)

Až šest měsíců vězení s podmínkou hrozilo válečnému veteránovi Martinu Zapletalovi (36) za svérázný protest proti průjezdu vojenské kolony NATO ve Vyškově. Letos v květnu se bojové technice postavil do cesty, sundal kalhoty a řidiče nechal zírat na své odhalené pozadí.

Soudkyně Zdeňka Kalová tuto exhibici včera shodila ze stolu, místo do vězení za výtržnictví poputuje bývalý účastník vojenské mise v Kosovu k přestupkové komisi na tamní radnici.

„Šlo o nenásilný odpor vůči armádě, která je největším agresorem na světě,“ vysvětloval Zapletal, proč hned třikrát shodil kalhoty a zastavil vojenskou kolonu.


V armádě běžné?
Verdikt přijal zástup jeho přátel s úlevou. „Reagoval neobvykle. Ale spouštění kalhot a ukazování holých zadků je k vidění v každé jídelně NATO. Jde o určitý způsob komunikace mezi vojáky,“ podotkl velitel iniciativy Českoslovenští vojáci v záloze Ivan Kratochvíl.



Přečtěte si
ellenic
21. 10. 2016 • 17:15

Pán by se měl nechat trochu zkulturnit, tato vizáž k uniformě nepatří. Vlasy zastřižené, ale vousy neupraven é.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.