V restauraci falšovali jídla: Krůtu vydávali za telecí!
Telecí kebab z krůty. Tak šidili své zákazníky v bistru Kebab Atlas Montes na pražském Žižkově.
Masová pochoutka měla být především z telecího masa. Toho však v kebabu bylo pouze 15 procent, většinu ve skutečnosti tvořilo maso krůtí, zbytek bylo hovězí a kuřecí. Zjistila to Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI), která poslala směs do laboratoře.
„Uložili jsme kontrolované osobě, aby z webu neprodleně odstranila klamavé informace, a zahájili s ní správní řízení o uložení sankce,“ popsal mluvčí inspekce Radoslav Pospíchal. Bistro nabízelo kebab i po internetu prostřednictvím portálu www.damejidlo.cz.Jak vypadalo telecí?
30 % krůtí maso, 20 % hovězí maso, 15 % telecí tuk, 15 % telecí maso, 8 % kuřecí maso, na zbývajících 12 % připadaly zvýrazňovače chuti, sójová bílkovina, celulóza jako zahušťovadlo a koření.