V nemocnici nechali diabetika týden bez inzulinu... a on zemřel! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

V nemocnici nechali diabetika týden bez inzulinu... a on zemřel!

Nymburská nemocnice.
Nymburská nemocnice. (Foto Aha! – Zbyněk Pecák)

Lékař v nymburské nemocnici prý přehlédl, že je jeho pacient diabetik, týden mu nepodával inzulin a on pak zemřel. Skandál teď řeší kriminálka.

Případ je o to děsivější, že když se rodina začala o podivné úmrtí zajímat, primář interny Václav Hulínský (50) se ještě s jednou lékařkou údajně snažil vše zamaskovat. Společně prý vyrobili falešnou zdravotní kartu, podle které byl inzulin podáván. „Můžeme potvrdit, že jsme obvinili tři lékaře z nymburské nemocnice. Jde o usmrcení z nedbalosti a padělání a vystavení nepravdivé lékařské zprávy,“ řekla policistka Petra Potočná bez dalších podrobností.

Pacient Jiří H. (†65) byl do špitálu převezen na začátku května z domu s pečovatelskou službou, měl potíže s nohou. Po týdnu ho propustili. Když pečovatelky v domově zjistily, že je v kritickém stavu, vrátily ho špitálu. Muž ale za pár hodin zemřel. Primář Václav Hulínský vinu popírá. „Obviněný není obžalovaný. Nic jsem neprovedl,“ řekl.
Primář Václav Hulínský.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.