Slůně poprvé vyrazilo do světa! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Slůně poprvé vyrazilo do světa!

Pražské slůně vyrazilo odvážně po boku mámy Tamary (vpravo), půlročního Maxe (druhý zprava) a tetičky Janity do volného výběhu.
Pražské slůně vyrazilo odvážně po boku mámy Tamary (vpravo), půlročního Maxe (druhý zprava) a tetičky Janity do volného výběhu. ( Foto: Zoo Praha)

Sloní mládě v pražské zoo vyrazilo na výlet. Poprvé ho chovatelé pustili do venkovního výběhu slonince po boku mámy Tamary, krok s ním radostně drželo i slůně Max, na kterého dohlížela jeho máma Janita.

Slonímu prckovi rozhodně sebevědomí a odvaha nechybí. Rázně vykročilo do světa. Zřejmě se na něj přenáší rozvaha mámy.

„Ačkoliv Tamara byla považována za nervózní samici, projevuje se velmi zodpovědně. Už když Janita porodila Maxe, ujala se Tamara okamžitě role tetičky a péči o mládě si na něm dobře natrénovala,“ říka zooložka Romana Anděrová. Teď je skvělá máma i tetička. Maxe dokáže usměrnit a malé ochránit. První pobyt obou samic s mláďaty ve výběhu v Údolí slonů dopadl na výbornou.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.