Silně věřící rodiče terorizovali čtyři syny: Bili je kabelem a týrali hlady! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Silně věřící rodiče terorizovali čtyři syny: Bili je kabelem a týrali hlady!

Věřící manželé Karin a Dalibor K. odmítají, že by trestali čtyři své syny nepřiměřeně.
Věřící manželé Karin a Dalibor K. odmítají, že by trestali čtyři své syny nepřiměřeně.  (Foto Aha! – Karel Janeček)

Bití provazem, kabelem i  proutkem po zadku i po rukou. Klečení na hranách plastových kostek stavebnice i několikadenní hladovka. Izolace od okolí. To zažívali podle žaloby čtyři synové věřících manželů z Havířova, které viní z týrání svěřené osoby.

Teror měli kluci (11, 15, 16 a 17) prožívat zejména ze strany despotického otce Dalibora K. (51) už od útlého věku. Spolu s matkou Karin (46) bydleli všichni v miniaturním bytě. Do doby, než se dva synové vzbouřili a z domova uprchli. Požádali sociální pracovníky o umístění do ústavní péče, kde jsou doposud.

Rysy sadismu
„Oba rodiče manipulovali se syny prostřednictvím víry represivní náboženskou výchovou. Výchovné metody nabyly rázu fyzického týrání,“ prohlásila u soudu znalkyně z oboru psychiatrie Helena Khulová a dodala, že výchova měla rysy sadismu.

„Děti byly chudokrevné a podvyživené v důsledku hladovek. Trestem byla i takzvaná cirkulace, při níž jeden hoch myl nádobí, druhý ho utíral, třetího otec bil, a pak se vystřídali,“ uvedla znalkyně. Děti hladověly podle rodičů kvůli celosvětové hospodářské krizi. Sami rodiče jsou přitom nadměrně obézní.

20 let s Bohem
Výchova připomínala vymývání mozků. Když se synové v očích otce prohřešili proti Bohu, dostali do těla. „Na hladovku byli připraveni a my je sledovali, aby nedošlo k žádným škodám. Byly to přísné tresty,“ přiznal otec a dodal: „My s Bohem žijeme 20 let. Denně napravujeme své chování. Nejvyšší autoritou, která rozhoduje, je Bůh,“ sdělil soudu otec Dalibor.
„Víra byla v tomto případě zneužita,“ oponovala znalkyně Khulová.

Otec: Je to lež, pravdy malinko
„Téměř všechno je lež, pravdy je jen malinko, stejně jako v celém spisu. Celé stíhání je založeno na lži. Neznamená to, že by se některé věci neděly, ale ne tak, jak je to psáno. Všechny naše děti milujeme, všechny stejně. Žijeme jen pro ně.“

Přečtěte si
reiner
20. 10. 2016 • 10:13

Kolik těm vyžrancům asi je? Byli vůbec někdy zaměstnaní? Nejspíš brali invalidku, váleli se doma a tak se v té jejich činnosti vyžívali. Být mými sousedy, nejspíš by už leželi pod schody ....

ellenic
20. 10. 2016 • 00:44

V tomhle případě nebude pravděpodobné, že lepší takový táta a máma než žádný táta a máma. Tahle dvojice vykrmená až běda a děti údajně podvyživené a týrané. Snad už od nich budou mít děti pokoj.

pavucinka
19. 10. 2016 • 19:09

Záleží kdo věří a jak. Paskvil může být všude,Hlupák pokazí všechno.

ivoadler
19. 10. 2016 • 15:33

Sláva Bohu na nebesích a na zemi pokoj lidem dobré vůle. Když věřit, tak silně. A přitlačit na ten kabel.

egyptanka
19. 10. 2016 • 13:59

Říkám to pořád. Každá víra je zlo. Věřící jsou vymaštění.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.