Kauza bývalého hejtmana se vrací na začátek: Ratha (zatím) zachránily chyby soudu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Kauza bývalého hejtmana se vrací na začátek: Ratha (zatím) zachránily chyby soudu!

David Rath má zatím důvod k úsměvu.
David Rath má zatím důvod k úsměvu. (Foto: ČTK)

A je to oficiální: kauza Rath je opět na bodu nula! Pražský vrchní soud včera potvrdil, že v neveřejném jednání zrušil rozsudek v korupční kauze kolem bývalého středočeského hejtmana. Případ se vrací ke Krajskému soudu v Praze k novému projednání.

Protože dosud nebylo vyhotoveno písemné usnesení, nebylo zveřejněno, proč tak soudci rozhodli. Mluvčí vrchního soudu pouze uvedl, že to bylo kvůli „procesním a hmotněprávním nedostatkům“. Krajský soud uznal loni v červenci Davida Ratha (50, exČSSD) vinným z přijímání úplatků (16 milionů Kč) a nepravomocně mu uložil 8,5 roku vězení a propadnutí 20 milionů korun z jeho majetku.

V korupční kauze je 11 obžalovaných. Nejvyšší trest dostal bývalý hejtman, o rok nižší tresty odnětí svobody udělil krajský soud manželům Kottovým. Právě u jejich domu v Rudné u Prahy byl Rath  v roce 2012 zatčen s krabicí od vína, ve které bylo 7 milionů korun v hotovosti.

Víte, že...
...odvolací soud případ vrací, když například zjistí, že byly použity odposlechy, které nebyly povolené podle zákona? Právě na to si Rath stěžoval.

Přečtěte si
babatomanija
19. 10. 2016 • 19:03

ale šlendriján jen už úplně všude. To je zřejmě z té tolerance a nekvalitních studií. Lépe nemůže být, dokud to "neodroste" a nevypěstuje se jiný společenský duch. jenže kvalitní lidi odcházejí, ono plavat proti proudu unaví. Já mám jednoho advokáta lepšího než byl ten druhý. Vážně, až to člověka uráží. Kde to jsme?

reiner
19. 10. 2016 • 14:43

To bylo jasné od začátku, že ten zmetek do lochu nepůjde a ještě prý dostane odškodné za vazbu. Trochu předčasné, ne? Co když nakonec bude odsouzen? Bože, to je ale bordel ....

havran2
19. 10. 2016 • 10:31

Za takové nepovedené soudy dostanou všichni co se kolem točí zaplaceno a mají pořád málo. Ještě se dohadují o zvýšení platu ! ! !

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.