Mirka (28) s mozkovou obrnou odložili do ústavu, přesto si přeje: Chci poznat mámu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Mirka (28) s mozkovou obrnou odložili do ústavu, přesto si přeje: Chci poznat mámu!

Mirek je postižený a nechodí, ale je veselý a šikovný chlap.
Mirek je postižený a nechodí, ale je veselý a šikovný chlap. (Foto Aha! – Helena Lacinová, ara)

Od čtyř let vyrůstá Miroslav Schneider (28) z Chomutova v Domově pro osoby se zdravotním postižením. Trpí dětskou mozkovou obrnou, epilepsií, nechodí... S problémy se pere statečně. Sílu nachází v kreslení, uspořádal už šestou výstavu! Největší přání se mu zatím nesplnilo: potkat se se svou MÁMOU...

Přál by si, aby viděla jeho obrázky, dozvěděla se, co dokáže. Nemá jí za zlé, že ho opustila. Dokonce nakreslil obrázek, jak by si setkání představoval. „Na tuto výstavu, která se jmenuje Střípky z mého života, patří. Přál bych si maminku vidět,“ vyslovil tiše Mirek.

„Volali jsme ji na číslo, které máme, ale bylo nedostupné. Chtěli jsme ji pozvat na Mírovu výstavu,“ řekla vychovatelka zařízení. A na Mirka prozradila, že kdyby ho kombinovaná postižení nesvazovala, byl by nejraději úředníkem. „Ano, je to tak. Výstava mapuje můj život od dětství do současnosti. Nakreslil jsem svoji první operaci, jak jsem chodil do školky. A také své další přání. Chtěl bych mít svoji kancelář. Vyplňovat formuláře,“ dodal mladý muž. Upovídaný Miroslav na sebe ještě prozradil, že rád diskutuje o politice, pracuje na počítači a na výletech poznává Česko. Absolvoval základní školu a nyní zkouší nový dvouletý studijní projekt. „Také hledám téma na další výstavu,“ řekl s tím, že kreslit nepřestane.

Přijďte se podívat
Co: Střípky z mého života
Kde? Rytířský sál, Magistrát města Chomutova
Kdy? Do konce října



Přečtěte si
kravanebeska
17. 10. 2016 • 20:40

Mily kluk a sikovny, moc mu preju, aby se mu splnila vsechna prani

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.