Šílenec Tomáš L. (27): Pobodal krejčovou, chtěl nový počítač! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Šílenec Tomáš L. (27): Pobodal krejčovou, chtěl nový počítač!

Tomáš L. útok na krejčovou přiznal, odmítá, že ji chtěl zabít.
Tomáš L. útok na krejčovou přiznal, odmítá, že ji chtěl zabít. (Foto Aha! – Jitka Pecharová)

Chtěl nový počítač, ale neměl peníze. Tomáš L. (27) z Pardubic proto šel zabíjet... Máma s babičkou, s nimiž bydlel, a ony ho živily, mu na něj daly málo. Rozhodl se, že zavraždí a okrade majitelku krejčovství Janu P. (55). Naštěstí se mu ubránila.

Útok popsala u soudu, kde se násilník začal zpovídat z pokusu o vraždu. Zrovna byla v dílně a šila, když Tomáš L. s šátkem přes tvář a nasazenou kapucí vešel. Myslela si, že jde o studenta, kteří v tu dobu chodili po Pardubicích na »poslední zvonění«. „Pozdravila jsem ho, ale neodpověděl. Když jsem se ho pak zeptala, co pro nás má, vytáhl kudlu, řekl »tohle pro tebe mám« a píchl mě,“ popsala Jana P. Dostala dvě rány do krku a jednu do ramene.

„Řekla jsem si, že přece tady neumřu. Začala jsem se bránit a kousla ho do ruky,“ vyprávěla žena. Během napadení se krejčové podařilo lupiči vyrazit nůž z ruky, a tak si místo něj vzal do ruky přinesený klacek, kterým ji mlátil do hlavy. Život jí zachránil zřejmě okamžik, kdy se šíleného muže zeptala, co by na to řekla jeho matka. Zarazil se, čehož využila a utekla ven. Tam zkolabovala a kolemjdoucí přivolali pomoc. Dodnes kvůli přerušenému nervu špatně hýbe rukou.
Video se připravuje ...

Čisticí prostředky na umytí stop
„Udělal jsem špatnou věc. Rozhodně jsem ale nechtěl zabíjet a nůž jsem si vzal na vystrašení,“ odmítl Tomáš L. úmysl vraždit. Proti němu ale svědčily důkazy. V igelitce, v níž si nesl nůž, měl i lahve s čisticím prostředkem a koupelovou pěnu, které si vzal, jak sám přiznal, k úklidu stop. Hrozí mu až doživotí.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.