Veletrh hraček v Praze připomíná: Vánoce se blíží! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Veletrh hraček v Praze připomíná: Vánoce se blíží!

Lehké kostky zkouší Tobiáš (3) z Prahy.
Lehké kostky zkouší Tobiáš (3) z Prahy. (Foto Aha! – Karel Kopáč)

Mohlo by se zdát, že jsou ještě daleko, ale pozor... Vánoce jsou už za 77 dní! Že nevíte, co by měl Ježíšek přinést dětem pod stromeček? Inspirací vám může být veletrh hraček a her For Toys, který včera začal na výstavišti v pražských Letňanech. Co tam například najdete?

First bike – obojživelník
Oblíbené dětské odstrkovadlo dostalo v letošním roce novou vychytávku. Jednoduše sundáte kola a máte z něj skibob. Zatím na koberci si ho vyzkoušel Jiří Joza (3) z Kladna.
Cena: 2990 Kč + lyžáky 899 Kč

Carvingové boby
Na horách už začíná sněžit a veřte, že s touhle věcičkou se na bílé pokrývce dokonale vyřádíte. Boby, které dělají obloučky přesně podle toho, jak se nakláníte, vyzkoušely Gita Kubišová (4, v modrém) a Klára Kubišová (5, v růžovém) z Loděnice. Jsou ve dvou variantách. Dětské, které váží pouhé kilo, jsou určeny prckům od 3 do 6 let. A velké, vážící 1,6 kg, pro děti od 6 let až do váhy 113 kilogramů. Na sjezdovce tak můžou s dětmi řádit i rodiče.
Cena: 599 Kč a 799 Kč

Lepenková mašinka
Ekologické lepenkové skládačky zapojí do hry rodiče i děti od tří let. Dětem rozvíjí představivost a kreativitu. Můžou si je sami pomalovat přesně podle jejich představy. Sofii (4) a Sebastiena (2) Kotkovi z Dobrovice nadchla mašinka, ale koupit lze i letadélko, domeček či raketu na Mars.
Cena: Mašinka1399 Kč, Raketa 1149 Kč, Domeček 1199 Kč, Letadlo 1499 Kč


Magnetická stavebnice
Skládačka ze Švýcarska je pro děti od pěti let, ale se základní verzí si prý poradí i tříletí caparti. Uprostřed je ocelová kulička, na kterou se pomocí magnetických dílků uchytí čtverce a trojúhelníky. Na ně pak děti dají plastové krytky přesně podle své fantazie. Vzniknou tak různá zvířátka postavičky nebo sci-fi příšerky.
Cena: 999 Kč

Kinetický písek
Venku prší, sněží nebo je prostě zima a děti chtějí na písek? Žádný problém Laura Sršňová (3) ze Zelenče zkouší písek, který lze používat v pohodlí domova a vůbec se nemusíte rozčilovat, že strávíte celé dny luxováním. Má unikátní vlastnosti, drží při sobě a děti z něj hravě udělají bábovičky či cokoliv, na co si vzpomenou. Rozvíjí jemnou motoriku prstů a relaxovat s ním mohou i dospělí.
Cena: 550 Kč /2,5 kg

Kuličková dráha
Letošní novinka z Itálie má dvanáct metrů. Děti si složí z 360 kusů dráhu, po které mohou posílat speciální kuličku. Dráha náročnější na stavbu je pro děti od sedmi let, pak si s ní ale pohrají i menší sourozenci, zkouší ji Vašek Svoboda (3) z Prahy.
Cena: 1499 Kč

Kreativní batoh
Jde o funkční batoh, na kterém si můžete tvořit vlastní motivy a to třeba i každý den nějaký jiný. Dětem rozvíjí představivost a jemnou motoriku. Dokonce si můžete do speciální aplikace nahrát fotku a výrobce vám pošle barevné dílky a vy je pak naskládáte na batoh. K mání jsou i penály, peněženky nebo obaly na telefon.
Cena: batoh od 699 Kč, pixely za 25 Kč (24 různých barev)

Molitanové kostky
Houbičky už nemusíte mít jenom do vany. Výrobce z nich dokáže vyrobit cokoliv. K mání jsou klasické kostky v sadě po 36 kusech nebo vláček s motivy krtečka. Existuje i molitanové puzzle.
Cena: sada kostek 200 Kč, vláček 200 Kč, podložka puzzle 450 Kč

Virtuální helma PlayStation VR
Na své si na veletrhu přijdou i starší děti či dospělí. Ve vedlejší hale totiž probíhá veletrh For games. Najdete na něm třeba novou virtuální helmu, s kterou se můžete ponořit do podmořského světa, zkusit si rallye či zahrát nějakou střílečku. Na výběr budete mít 150 her (je nutné je dokoupit zvlášť, cena 500 až 2000 Kč). Vše vypadá opravdu jako skutečnost. Helma bude dostupná od 13. října, ale už na veletrhu se dá vyzkoušet a objednat.
Cena: helma 10 990 Kč (nutné mít PlayStation 4 za cca 10 tisíc)

Kde? Výstaviště Praha-Letňany
Kdy? dnes 10.00 až 18.00, zítra 9.00 až 18.00, v neděli 9.00 až 16.00
Za kolik? děti do 150 cm zdarma, nad 150 cm a dospělí 180 Kč, parkovné 150 Kč
Pozor! Na většinu hraček je speciální veletržní sleva.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.