Hodonín, nebo spíše Kocourkov? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Hodonín, nebo spíše Kocourkov?

Bazén je zvenku opravený, ale...
Bazén je zvenku opravený, ale... (Foto Aha! – Hynek Zdeněk)

Do opravy krytého plaveckého bazénu v Hodoníně »nasypala« radnice 18 milionů korun. Jenže teď jim padá na hlavu. Město se totiž zaměřilo pouze na zateplení budovy a výměnu oken.

V havarijním stavu přitom ale byla hlavně nosná konstrukce střechy, což radnice zjistila až krátce před slavnostním znovuotevřením. Nyní bude muset zaplatit až sto milionů, než se jí podaří opět zprovoznit plavecký bazén. „Chystáme výběrové řízení na dodavatele, který by měl být znám v listopadu. Předpokládáme, že práce pak potrvají šest až sedm měsíců,“ uvedl vedoucí odboru investic a údržby hodonínské radnice Jaroslav Hortvík.

Problém to znamená nejen pro rekreační plavce, ale hlavně pro členy hodonínského plaveckého klubu. „Skončila nám přibližně třetina našich členů a výrazně jsme museli omezit nábor nových. Provizorně jezdíme do Ratíškovic, ale tamní bazén nemá dostatečnou kapacitu,“ vysvětlil místopředseda plaveckého oddílu Mirek Šivel.
...plavcům padá na hlavu strop.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.