Kilometry navíc: Po dálnici do Drážďan i do Hradce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Kilometry navíc: Po dálnici do Drážďan i do Hradce!

Dálnice D8 by měla být letos dokončená, příští rok přibudou další kilometry na východ a na jih.
Dálnice D8 by měla být letos dokončená, příští rok přibudou další kilometry na východ a na jih. (Foto Aha! – David Malík)

Už letos se na vánoční nákupy do německých Drážďan budeme moci vydat po »odvalené« D8. A v příštím roce zase posvištíme jako králové z Prahy do Hradce Králové. Otevře se poslední chybějící úsek.

O téměř 16 kilometrů se v roce 2017 prodlouží česká dálniční síť. Během srpna je plánováno dokončení chybějícího úseku D11 do Hradce Králové, o měsíc později mají být do provozu uvedeny úseky dálnic D4 Skalka – Háje u Příbrami a pokračování jihočeské D3 mezi Veselím nad Lužnicí a Bošilcem.

Letos chce ministerstvo dokončit jediný úsek dálnice, trasu D8 mezi Lovosicemi a Řehlovicemi. Ten se »proslavil« hlavně díky časovému skluzu, jenž ještě narostl poté, co část novostavby u Dobkoviček v roce 2013 zavalil utržený svah. „Jsem kritizován, že se nic nestaví. Není to pravda,“ řekl včera ministr dopravy Dan Ťok (57, ANO ), který plánuje v příštím roce nasypat peníze také do silnic druhých a třetích tříd.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.