Pan Miroslav (65): Pojišťovna ho podvedla! Vyměnili lékařskou zprávu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Pan Miroslav (65): Pojišťovna ho podvedla! Vyměnili lékařskou zprávu!

Miroslav Kment ukazuje rozhodnutí České pojišťovny, kde oznamují, že nic platit nebudou, protože nešlo o úraz.
Miroslav Kment ukazuje rozhodnutí České pojišťovny, kde oznamují, že nic platit nebudou, protože nešlo o úraz. (Foto Aha! – Zbyněk Schnapka)

Uklouzl a prasklo mu v kolenu. Uplatnil úrazovou pojistku. Nic ale od pojišťovny nedostal. Miroslav Kment (65) z Čížkova u Plzně tvrdí, že pojišťovna zaměnila pravé koleno za levé, a tak mu nemusela nic zaplatit.

Vše začalo na konci října 2015. Kment při pokládání betonových desek uklouzl a křuplo mu v koleni. Má uzavřené kapitálové životní pojištění, jehož součástí je úrazová pojistka. Proto si zažádal o úrazové plnění. Na pobočce pojišťovny vyplnil papíry a čekal na peníze.

„Byl to úraz a oni mi napsali, že to úraz nebyl. Spletli si pravé a levé koleno. Datum pojistné události jim nesouhlasí. Místo června 2016, kdy jsem o vyplacení pojistky žádal, je tam staré datum z 30. října 2014,“ říká Kment. „Tehdy jsem měl nemocné levé koleno, ale ne po úraze. Na lékařské zprávě, kterou jsem jim poslal, jsou tři zápisy. První dva se vztahují k nemocnému levému kolenu a jsou z listopadu a prosince 2014. A pak je tam třetí zápis o zraněném pravém kolenu z listopadu 2015,“ vysvětluje Kment. K lékaři totiž vzal papír s předešlými léčbami a doktor mu záznamy o léčbě pravého kolena připsal právě na toto lejstro. „V pojišťovně pak zaměnili levé koleno za pravé a mně tak nemuseli zaplatit,“ stěžuje si Kment. Odvolal se proti rozhodnutí pojišťovny, stále čeká a zatím nic...

Co říká pojišťovna?
„Jako finanční instituce jsme vázáni mlčenlivostí,“ uvedla mluvčí České pojišťovny Ivana Buriánková, že se ke konkrétnímu případu nemůže vyjádřit.
Rozhodnutí České pojišťovny, kde oznamuje, že nic platit nebude, protože nešlo o úraz. Zajímavé je datum 30. 10. 2014. Tehdy měl Kment nemocné levé koleno. To pravé si zranil až o rok později.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.