Silná 4 proti cukrovce: Bojujte s civilizační chorobou přírodní cestou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Silná 4 proti cukrovce: Bojujte s civilizační chorobou přírodní cestou!

Ilustrační foto!
Ilustrační foto! (Profimedia.cz)

V Česku se léčí s cukrovkou téměř 900 tisíc lidí, mnoho dalších o svém onemocnění vůbec neví. Denně přibude 150 nových případů cukrovky! Zásadní je prevence a vhodná životospráva.

Kromě standardní léčby lze využít prokázaných účinků některých bylin, nebo dokonce hub. Asi nejznámějším pomocníkem s antidiabetickými účinky je lupenatá houba hnojník obecný (Coprinus comatus). I mezi diabetology už začíná být uznávaným podpůrným medikamentem. Navíc hnojník zlepšuje chuť k jídlu, krevní oběh a působí proti ateroskleróze. Z bylin má příznivý vliv na hladinu cukru v krvi například chebule srdčitá (Tinospora cordifolia), což je vytrvalý popínavý keř, který pochází z Indie.

Poslední součástí »léčivé čtyřky« je skořice se zázvorem. Skořice je aromatická kůra skořicovníku, která se hojně využívá jako koření, ale z pohledu léčivých účinků pomáhá udržet zdravou hladinu cukru v krvi a zdravou váhu. Zázvor zase podporuje imunitní systém a také trávení. Díky této kombinaci přírodních léčivých hub a bylin je tu možnost podpořit přírodní cestou zdraví těch, pro které je cukrovka hrozbou.

Klasické zásady...
1. Hlavní je vyloučit potraviny, které obsahují sacharidy – cukr, med, džem, čokoládu, cukrovinky – a co nejvíce omezit příjem tuků.

2. Dále je důležité jíst pravidelně 4 až 6krát denně, častěji a menší množství.

3. Vhodné jsou potraviny s vysokým obsahem vlákniny (zelenina, ovoce, celozrnné pečivo, vločky), při jejich konzumaci nedochází k vysokému vzestupu hladiny krevního cukru a déle přetrvává pocit sytosti. Je důležité, aby hladina cukru v krvi nekolísala!



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.