Marian z Českého Těšína zaplatil za dům, ale nemá kde bydlet! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Marian z Českého Těšína zaplatil za dům, ale nemá kde bydlet!

„Tak nevypadá dům za více než milion,“ ukazuje nešťastný Marian Buček.
„Tak nevypadá dům za více než milion,“ ukazuje nešťastný Marian Buček. (Foto Aha! – Karel Janeček)

Rozhodl se pořídit si novou dřevostavbu. Marian Buček (52) z Českého Těšína zaplatil 1,2 milionu a měl v lednu bydlet. Nyní má jenom hrubý skelet domu a střechu. Stavební firma s domem nechce nic mít.

Chtěl stavbu domku »na klíč«. Spojil se s obchodním zástupcem firmy Marketing Partners z Prahy. „Měl jsem z toho dobrý pocit. Nabídli mi, že když podepíšu smlouvu, postaví mi komín zadarmo,“ popisuje Buček.

Celková cena byla stanovena na 1 606 800 korun. Koncem srpna 2015 si firma parcelu převzala a podle smlouvy měla dokončit domek do čtyř měsíců. Už stavět začala po termínu. „Nějak jsem to toleroval. Základová deska byla docela rychle a kvalitně zhotovena. Nabyl jsem dojmu, že se stavba nebude protahovat,“ uvedl Buček, který zaplatil zálohy 1 173 800 korun.

„Během stavby vznikly problémy nezaviněné z mé strany, takže skelet a střechu dokončili až letos 14. ledna,“ popisuje Buček. To už měl bydlet.
„Volal jsem zástupci firmy, jak budou pokračovat, a on mi sdělil, že je zima, tak se to odkládá na teplejší počasí. Koncem března mi telefon už nezvedal. Bydlet nemám kde, mám jen holé stěny a střechu,“ hořekuje Buček. I ten komín si musel postavit za svoje.


Proč firma nestaví?
„Vzhledem k tomu že nám náš zahraniční partner dluží několik desítek milionů korun již šest měsíců, není možné pokračovat ve stavbě. Marianu Bučkovi na zálohách nedlužíme, proto může stavbu dokončit sám nebo s jinou firmou. Je nám to moc líto,“ uvedla jednatelka společnosti Marketing Partners Monika Gállová.

Není sám, kdo naletěl...
Ivana Motyčková, Moravská Třebová: „Soudní znalec ocenil stavbu a zjistil, že nám firma dluží 150 tisíc. Zástupce nás odbyl, že nemá na starosti jenom náš pos*anej dům.“

Bohuslava Šařecová, Praha: „Dům má porušenu statiku a množství závad. Na opravy se už muselo vynaložit 1,1 milionu. Původní dům jsme prodali, dojížděli jsme půl roku z chaty, což vyšlo na 200 tisíc.“

Josef Baur, Čistá u Mladé Boleslavi: „Firma nám dluží podle odhadce přes 500 tisíc. Bydlet jsme měli vloni v prosinci.“

Přečtěte si
-bello-
22. 9. 2016 • 21:54

ne , tohle se děje všude ve světě, holt si má vybrat firmu důkladněji!

zadnice
22. 9. 2016 • 14:59

To je skutečně možné jen u nás a pro firmu pravděpodobně bez následků!!!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.