Pražská mordparta si je jistá a tvrdí: Tohle je obávaný taxivrah! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Pražská mordparta si je jistá a tvrdí: Tohle je obávaný taxivrah!

Pokud soud Davidovi V. prokáže vinu, může ho poslat do vězení i na doživotí.(
Pokud soud Davidovi V. prokáže vinu, může ho poslat do vězení i na doživotí.( (Foto Aha! – Daniel Černovský)

Je to trojnásobný vrah, tvrdí policie! Včera před soudem stanul David V. (35). V roce 2014 v Praze údajně zastřelil tři taxikáře. Soudkyně rozhodovala, jestli půjde do vazby.

Vězeňská eskorta přivedla k soudu desetkrát trestaného recidivistu Davida V. Policisté ho z trojnásobné vraždy obvinili loni na podzim, rok a půl po činech. Muž si v té době za mřížemi odpykával trest za zlodějnu.

I nyní zůstane ve vazbě. „S ohledem na rejstřík trestů je nebezpečí, že by mohl v trestné činnosti pokračovat,“ vysvětlila soudkyně Veronika Čeplová.
David V. tvrdí, že s vraždami nemá nic společného. Podle obhájce Michala Stupky policie proti němu nemá přímé důkazy. „Naopak existovaly důkazy ve prospěch mého klienta. Policie je nechala účelově zmařit,“ tvrdí Stupka.

Datum hlavního líčení ještě nebylo stanoveno. V případě prokázání viny hrozí obžalovanému i doživotí.

O co v případu jde?
Taxivrah zastřelil Petra S. (†42) v lednu 2014 na pražských Vinohradech, tělo bylo nalezeno 1. února. Od dalších dvou obětí Milana P. (†58) a Daniela C. (†25) se pak o dva a půl měsíce později nechal odvézt do Uhříněvsi na okraji Prahy. Tam je zastřelil a těla pohodil u cesty. Jejich vozy nechal stát v ulicích Prahy.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.