Teror v New Yorku: Odpálil bomby Afgánec? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Teror v New Yorku: Odpálil bomby Afgánec?

Fotografie z místa činu.
Fotografie z místa činu. (Foto Reuters)

V souvislosti se sobotní explozí na Manhattanu pátrá americká policie po Afghánci Ahmadu Khanovi Rahamim (28). Výbuch zranil 29 lidí, k dalšímu došlo ve státě New Jersey. Zatím není jasné, zda jsou útoky vzájemně propojené.

Strach v New Yorku ale rozhodně neustal, právě naopak. V rámci vyšetřování sobotní exploze bylo v neděli večer na mostě Verrazzano, který spojuje Brooklyn a Staten Island, zadrženo auto s pěticí po zuby ozbrojených mužů. Spekuluje se, že mířili na letiště.

V odpadkovém koši na železniční stanici ve městě Elizabeth ve státě New Jersey bylo pak nalezeno pět menších výbušných zařízení. Ty ale naštěstí kontrolovaně odpálil pyrotechnický robot.

Právě v Eliuzabethu měl přitom Rahámí bydlet. „Může být ozbrojený a nebezpečný,“ varoval Newyorčany starosta Bill de Blasio. Televize NBC a CNN s odvoláním na své policejní zdroje uvedly, že vše nasvědčuje tomu, že aktivována byla spící teroristická buňka.




Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.