Velký psí horoskop: Poznejte svého čtyřnohého miláčka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Velký psí horoskop: Poznejte svého čtyřnohého miláčka!

Velký psí horoskop
Velký psí horoskop (Foto ara)

Budete si pořizovat pejska? Anebo máte pocit, že tomu svému čtyřnohému kamarádovi občas nerozumíte? Pak je právě pro vás užitečným čtením velký psí horoskop. Stejně jako lidé, mají i naši mazlíčci ve hvězdách a osudu vepsaný charakter, silné i stinné stránky. Něco jim nedělá dobře, něco naopak potřebují, ale nedostává se jim toho. Shrnuto a podtrženo, následující řádky jsou pro všechny pejskaře.

BERAN
21. 3. – 20. 4.
Psí »Berani« jsou osobnosti podobně jako lidé. Však také své pány poslouchají jen, když mají náladu. Chtějí velet, jsou energičtí, svéhlaví. Dávejte mu najevo, že je pro vás vším, ale nepořizujte si víc než jednoho psa od tohoto znamení!

BÝK
21. 4. – 21. 5.
Neudělají nic, co sami dělat nechtějí. S Býky není rozhodně nuda. Nepočítejte, že za vámi bude dolézat. Klidně si počká, až přijdete vy k němu. Bývají žárliví, nechtějí se o své místo dělit s dalším zvířecím jedincem. Pozor, jsou pohodlní a náchylní k tloustnutí. Nedávejte mu od stolu!

BLÍŽENEC
22. 5. – 21. 6.
Trochu kňourá, taky rád štěká a vrčí, prostě je komunikativní a říká si o pozornost. Na druhou stranu patří k těm nejvěrnějším společníkům. Nenechávejte ho doma dlouho samotného, je totiž tak trochu »závislák«. I když odpočívá, chce vás mít tzv. za zadkem. Není s ním nuda a miluje laskominky jako důkaz vaší lásky k němu.


RAK
22. 6. – 22. 7.
Pokud se rádi mazlíte, vyberte si psího »Raka«. Potřebuje ochranu, péči, pocit domova (nebude vám toulat!). Je hravý, má rád děti, a když ho nebudou zlobit, položí za ně život. Miluje koupání, řeky a potoky. Bojí se ale křiku a negativních emocí či energií. Je citlivý a to nejen povahově, ale i co se týče stravování.

LEV
23. 7. – 23. 8.
Jde o ohnivé znamení, proto jsou psí »Lvi« temperamentní. Nehodí se tak k lenochům a lidem, kteří používají psy k vylepšení image. Jsou k neutahání, milují pohyb, jsou radostní a dávají to najevo hlasitým štěkáním. Milují volnost, uzavřené prostory nejsou nic pro ně. Mají citlivé srdce, a proto mohou podléhat infarktům.

PANNA
24. 8. – 23. 9.
u nich nikdy nepoznáte, co si myslí a jakou mají náladu. Potřebují výcvik a řád, pevnou ruku. Vyžadují čisté prostředí, pravidelnou potravu, čerstvou vodu. Panny mají velmi vyvinutou paměť a nezapomínají na sebemenší křivdy. Přijde den, kdy to dotyčnému nečekaně vrátí. Lásku naopak umějí oplácet.

VÁHY
24. 9. – 23. 10.
Pokud nemáte na psí »Váhy« čas, jste dlouho pryč z domova, zkrátka se jim nevěnujete, uděláte z nich apatické podivíny. Připadají si pak opuštění, propadají depresivním stavům, pocitu osamocení a mohou i vystartovat na okolí. Váhy chtějí podrbat, pohladit, vědět, že je potřebujete. Pochvalte je občas. Pozor! Nikdy z nich nebude bojovník.

ŠTÍR
24. 10. – 22. 11.
Jsou vynalézaví, vášniví a možná i trochu tajemní. Bez ohledu na rasu a velikost jde o skvělého hlídače. Avšak pozor, bývají paličatí, ale stejně si vás získají. Váš zvířecí miláček je skvělý pozorovatel, proto není dobré zavírat ho do kotce. Když se mu něco nelíbí, dokáže si velmi hlasitě vynutit změnu.

STŘELEC
23. 11. – 20. 12.
Psí »Střelec« je silný a zdravý a vyžaduje nestálé ujišťování, jak moc pro vás znamená. Je akční, činorodý, nesnáší omezování, a kdybyste si ho chtěli příliš připoutat k tělu, bude se chtít z přílišné péče vymanit. Neměli byste ho nechávat s lidmi, které nezná. Je totiž nedůvěřivý a mohl by to dát najevo. Musíte ho s cizími lidmi vždy nejdřív seznámit, aby získal pocit jistoty.

KOZOROH
22. 12. – 20. 1.
Kozorohům dopřávejte pro zdravý vývoj kostry a chrupu dostatek vitaminů a minerálů. Miluje přírodu, nemá rád stereotyp, a proto se rád učí cokoli nového. Za dobrou práci a výkon je zvyklý na odměnu v podobě pochvaly a pamlsku. Ale pozor, je velmi spořivý, laskominu hned neochutná, raději si ji někde stranou zahrabe, aby měl něco na horší časy.

VODNÁŘ
21. 1. – 19. 2.
Potřebuje svobodu, ale potřebuje mít pocit, že k někomu patří. Štěká a dává okolí najevo, že tady je. V případě, že ho nebudete k ničemu nutit, vězte, že šťastnějšího a spokojenějšího mazlíčka nenajdete. Pozornost věnujte tomu, kam umístíte jeho pelíšek. Považuje totiž tohle místo za velmi intimní teritorium, kde odpočívá a nechce být nikým a ničím rušen. Většinou je přátelský a lidi si oblíbí.

RYBY
20. 2. – 20. 3.
Svého páníčky psí »Ryby« milují nade vše a těžko snášejí odloučení. Čím blíže jste, tím je váš mazlíček spokojenější. Odloučení naopak může odstonat, bude lítostivý a nebude mu chutnat. Určitě mu uděláte radost hračkou, pamlskem, ale nejvíc pro něj znamenáte vy. Zvýšenou pozornost věnujte zvláště čistotě tlapek a zubů.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.