Zmizení Daniela (16) a Jany (13) z Litoměřicka: Unesl je muž s pistolí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Zmizení Daniela (16) a Jany (13) z Litoměřicka: Unesl je muž s pistolí!

Jana s Danem jsou oběťmi trestného činu, proto nesmíme ukázat jejich tvář.
Jana s Danem jsou oběťmi trestného činu, proto nesmíme ukázat jejich tvář. (Foto Aha! – Mária Rušinová)

Děsivý zvrat v případu, který otřásl celou republikou! Daniel (16) a Jana (13) z Litoměřicka neutekli z domova. Byli uneseni! Šílenec se zbraní je přepadl na procházce. Mířil na ně a donutil je nastoupit do auta, pak je 10 dnů držel v tajném úkrytu bez světla na Ústecku. Policie podezřelého zadržela!

Daniel a Jana zmizeli 28. srpna, mobily měly od té chvíle nedostupné a jako by se po nich slehla zem. Jejich rodiče prožili nejhorší chvíle v životě. Deset dnů strachu o jejich životy. Rodiče Daniela začali samy pátrat na vlastní pěst a ve středu děti našli v utajeném úkrytu v Ústí.

K záchraně jim prý pomohl právě Daniel. Únosce dovolil, aby rodičům poslali dopis, co v něm přesně napsali, známo není, ale chlapec do něj měl ukrýt indicie, díky nimž oba našli. „S manželem a se sousedy jsme ho četli pořád dokola. Šmejdili jsme, hledali, chodili a našli jsme strašně něco podezřelého. Policie s námi do té části Ústí nad Labem v noci nechtěla jet. Tak jsme se tam vydali druhý den ráno s manželem sami,“ popsala máma Daniela, jak syna s kamarádkou našli. Děti skončily ve špitále, včera si je rodiče odvezli domů.

Mají podezřelého
Policie zadržela muže mezi 30 až 40 lety, má být ze stejné obce jako jedno z dětí. „Shromažďujeme důkazy a vyslýcháme svědky,“ uvedla policejní mluvčí Alena Bartošová. A proč to udělal? „Údajně proto, že nemá žádné kamarády,“ řekla Aha! Danova máma a unesena Jana dodala: „Chtěl mít kamarády, svoje děti.“

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.