Piráty silnic zpomalí prsa! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Piráty silnic zpomalí prsa!

Z nějakého důvodu stály čtyřicítka a šedesátka hned u sebe.
Z nějakého důvodu stály čtyřicítka a šedesátka hned u sebe. (Reprofoto: YouTube.com)

Značek na silnicích je tolik, že i při nejlepší vůli můžeme tu a tam nějakou přehlédnout. V Rusku přišli na zlepšovák: místo fádní železné tyče bude značku držet fešná prsatice nahoře bez!

Ne, tohle nejsou sexuální pracovnice, i když jsou stejně oblečené, totiž spíš neoblečené. Ašedesátka a čtyřicítka rozhodně nejsou údaje o jejich věku, mírách ani cenách. „Většina uhánějících řidičů, což byli hlavně muži, zpomalila, aby mohli obdivovat asistentky bezpečnosti provozu,“ konstatují organizátoři kampaně. Řidiči i chodci si akci pochvalují, tak snad nenastane opačný problém: přílišné zpomalování a zácpy.

Méně aut a více mrtvých!
V Rusku každoročně zemře při nehodách téměř 30 000 lidí, proto se intenzivně hledají cesty, kterak tato strašná čísla snížit. V přepočtu na milion obyvatel umírá v Rusku několikanásobně více lidí než v evropských zemích (oproti Česku trojnásobně), aut je přitom v Rusku méně než v Evropě. Hlavní příčinou tragických dopravních nehod jsou přitom v Rusku jízda v protisměru a vysoká rychlost.

Země    Počet obyvatel    Počet mrtvých
ČR           10,52 mil.         669 obětí
(= 63,5 mrtvých na milion obyvatel)
Rusko     143,5 mil.      cca 28 000
(= 195 mrtvých na milion obyvatel)



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.