Nádherný příběh z Thajska: Za dobrotu ze žebroty! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Nádherný příběh z Thajska: Za dobrotu ze žebroty!

Z poctivého nálezce bude jistě i poctivý zaměstnanec.
Z poctivého nálezce bude jistě i poctivý zaměstnanec. (Foto Profimedia.cz)

Nejen kruťárny, ale i krásné příběhy chodí ze světa. Jako třeba tenhle z Thajska: je o bezdomovci, který ač sám totálně na mizině, odevzdal policii naditou a značkovou peněženku. A za poctivost se dočkal zasloužené odměny.

Muž jménem Waralop (44) toho dne podřimoval v metru a všiml si, jak spěchajícímu muži vypadla peněženka. Sám měl v kapse jen 9 bahtů (asi 6,3 Kč), v břiše mu kručelo, přesto nepodlehl pokušení a z nadité prkenice luxusní značky Hermès (samotná má cenu kolem 30 tisíc!) nevytáhl jedinou bankovku! I s nějakými v přepočtu 15 tisíci Kč a baterií platebních karet ji odevzdal na policii, neboť roztržitého a spěchajícího majitele nedokázal dostihnout.

A i strážci zákona splnili svou povinnost a vlastníka kontaktovali. Dokonce bleskurychle. „Byl jsem pořádně překvapen, když mi policisté oznámili, že mají mou peněženku. V tu chvíli jsem ještě ani nevěděl, že jsem ji ztratil,“ vylíčil pak novinářům podnikatel Niity Pongkriangyos (30). „Páni, ten chlap je formát. Já být na jeho místě a bez peněz, asi bych si ji nechal.“ Podnikatel se chtěl nálezci nějak odměnit, ale pak si uvědomil, že spíš než peníze mu může nabídnout víc: „Ukázal se jako dobrý, čestný člověk. Právě takové zaměstnance potřebujeme.“ A dal mu práci ve své fabrice i s bydlením!
„Jsem velmi vděčný, že jsem dostal šanci obrátit svůj život k lepšímu,“ pochvaluje si Woralop. „I čistá postel mi dělá velkou radost...“

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.