Jeřáb zdemoloval rodinný dům: Šlo o život! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Jeřáb zdemoloval rodinný dům: Šlo o život!

Jeřáb se převrátil na levý bok.
Jeřáb se převrátil na levý bok. (Foto Aha! – Alexandr Malachovský)

Drama na stavbě čističky! Rameno autojeřábu se zřítilo včera dopoledne v Mírovicích u Prahy na rodinný dům. Uvnitř naštěstí nikdo nebyl. Jeřábník, který stačil na poslední chvíli vyskočit, leží s vážnými zraněními v nemocnici.

Dělníci uslyšeli krátce po deváté hodině ránu, praskání a uviděli mnohatunový kolos, jak se poklápí na střechu domu. „Nedalo se nic dělat, všichni byli jako opaření,“ popsal Aha! jeden ze svědků události. Majitel objektu, který má domek v pronájmu, se o tom, co se stalo, nechtěl bavit. Seděl na zahradě s upřeným pohledem do země a patrně přemýšlel o tom, že se podruhé narodil. Jeřábník je na tom nohem hůř. S poraněním hrudní páteře, pánve a zlomenýma nohama skončil ve špitále.


Závada nebo lidská chyba?!
Policisté celý den vyslýchali svědky a prozatím nemohou vyloučit jako příčinu technickou závadu, pochybení jeřábníka ani dalších odpovědných osob. Podle statika se dá v domě naštěstí dál bydlet. Škoda jde do milionů.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.