Paříž v Praze hořela 13 hodin! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Paříž v Praze hořela 13 hodin!

S plameny bojovalo 24 hasičských jednotek.
S plameny bojovalo 24 hasičských jednotek. (Foto Aha! – Dan Černovský, HZS/Leoš Kučera)

Nejméně stomilionovou škodu způsobil požár, který v pátek zachvátil filmové kulisy středověké Paříže v areálu filmových studií na pražském Barrandově. Příčinu vyšetřovatelé stále neznají.

Oheň vypukl v pátek po 17. hodině a hasiči ho definitivně zlikvidovali až včera v sedm ráno. Dopoledne dorazili na místo vyšetřovatelé. „S využitím speciálně vycvičeného psa pátrali po akcelerantech hoření a snažili se stanovit příčinu požáru. Ani po několika hodinách nedospěli k jednoznačnému závěru,“ uvedla policejní mluvčí Andrea Zoulová.


Pomohl i vrtulník
Oheň likvidovalo 7 jednotek profesionálních a 17 jednotek dobrovolných hasičů, vojenská cisterna z letiště ve Kbelích a vrtulník.

Natáčení pokračuje
Kulisy středověké Paříže byly připraveny pro americko-český historický seriál Knightfall. Podle šéfa ateliérů Petra Tichého požár sice filmování zkomplikoval, ale nezastavil. „Dekorací je postaveno několik, bude se natáčet i na exteriérech. Dojde ale k zásadnímu narušení natáčecího plánu,“ řekl Tichý.



Přečtěte si
-bello-
27. 8. 2016 • 23:21

Hm, to je blbý, ale kdyby lehla popelem ta současná Paříž, byl by to záslužnej čin, celá Evropa by si oddechla

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.