Radegast den oslaví správné čepování piva | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Radegast den oslaví správné čepování piva

Loni v Nošovicích zahrála kapela Arakain
Loni v Nošovicích zahrála kapela Arakain (Radegast)

Oslava piva Radegast se uskuteční v sobotu 3. září v Nošovicích. Hlavním tématem 14. ročníku bude správné čepování. Návštěvníci si budou moci pod vedením mistrů výčepních čepování vyzkoušet a dozví se, jak má dokonale načepované pivo vypadat. Nabitý bude i hudební program. Vystoupí zde kapely Divokej Bill, Horkýže Slíže, MIG 21, Citron a další.

Exkurze pivovarem i chlapské soutěže. Nově bude v rámci akce probíhat hlasování v programu Radegast lidem. Lidé tak budou moci podpořit projekty, které pomohou k rozvoji Beskydska. Vstup je zdarma.

Radegast den je jednou z nejnavštěvovanějších akcí na severní Moravě. Každoročně jej navštíví přes 20 tis. lidí, které do Nošovic láká hořké pivo, atmosféra a nabitý program. „Letošní ročník zasvětíme správnému čepování piva. Chceme, aby pivo v hospodách chutnalo stejně dobře jako u nás v pivovaru, proto správnému čepování věnujeme takovou pozornost. Naši sládci pomáhají během roku zlepšovat péči o pivo a správné čepování v mnohých hospodách po celé republice. My ale chceme, aby i pivaři věděli, jak se má správně čepovat a co v hospodách od výčepních vyžadovat. Proto i na Radegast dni povedou mistři výčepní školu čepování,“ řekl ředitel pivovaru Radegast Ivo Kaňák.

Nabitý bude hudební program. Kromě českých a slovenských hvězd se představí vítěz Radegast Líhně, polská kapela Blant. Připraveny budou exkurze pivovarem a lidé budou moci navštívit Návštěvnické centrum pivovaru. Síly mohou chlapi poměřit v disciplínách Radegast Adrenalin Parku.   

Novinkou letošního roku bude představení projektů, které byly podpořeny v rámci grantového programu Radegast Lidem. Návštěvníci budou mít možnost se s projekty blíže seznámit a hlasováním rozhodnout, která z organizací získá od pivovaru dodatečnou finanční podporu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.