Granát před domem státního zástupce! Výhrůžka, nebo vtip? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Granát před domem státního zástupce! Výhrůžka, nebo vtip?

Granát na místě zkoumal pyrotechnik.
Granát na místě zkoumal pyrotechnik. (Foto Aha! – Jiří Čada)

Jihlava není sicilské Palermo, přesto se v pondělí ráno před domem jednoho z krajských státních zástupců našel armádní granát! Měla to být výhružka, nebo šlo o hloupý vtip?

Celá čtvrť byla krátce po sedmé hodině ranní policisty neprodyšně uzavřena. Nikdo z místních nechtěl věřit tomu, že právě před domem jejich souseda mohla ležet tak nebezpečná trhavina. 

„Krátce před sedmou hodinou jsme dostali oznámení, že před domem leží podezřelý předmět připomínající granát,“ informovala Aha! mluvčí policie Dana Čírtková. „Na místo byl z Českých Budějovic přivolán pyrotechnik a domy v sousedství byly evakuovány. Pyrotechnik potvrdil, že se jedná skutečně o válečný vojenský granát.

Zda byl funkční, potvrdí až expertiza,“ doplnila policistka. Odpoledne před domem už zůstala jen policejní hlídka.
„Nebudu vám k tomu nic říkat,“ odmítla celou záležitost komentovat manželka státního zástupce. Ten nebyl k zastižení ani doma ani v úřadu. Případ odmítlo komentovat i státní zastupitelství.

Důvody by byly...
Žalobce v minulosti dozoroval tu nejzávažnější trestnou činnost, jakou byla například vyděračská kauza bývalého policisty Foltýna, nebo případ Michala Kisiova, který zavraždil školačku Petru (†14). Zastavil také trestní stíhání schizofreničky Barbory Orlové (27), která ve škole ve Žďáru nad Sázavou ubodala studenta Petra (†16).

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.