Motorky jsou tady, oBrňte se trpělivostí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Motorky jsou tady, oBrňte se trpělivostí!

Masarykův okruh čeká desítky tisíc návštěvníků.
Masarykův okruh čeká desítky tisíc návštěvníků. (Foto ara)

Motorističtí fandové jsou v sedmém nebi, místní ale raději prchají z Brna pryč. Rytmus života v jihomoravské metropoli budou o víkendu diktovat výhradně rychlé stroje.

Sjíždějí se tam desítky tisíc vyznavačů jednostopých vozidel z celé Evropy, 51. ročník Grand Prix České republiky silničních motocyklů začíná právě dnes. „Prodalo se pětatřicet tisíc lístků, čekáme, že lidi na poslední chvíli skoupí ještě aspoň dalších deset tisíc,“ uvedl primátor Petr Vokřál.

Domorodci i turisté musejí skousnout přísná bezpečnostní opatření. Policie bude kvůli hrozbě terorismu patrolovat všude a bude nekompromisní! Kromě pořadatelů a státní policie bude v ulicích pendlovat dnem i nocí i 200 strážníků a pyrotechnická skupina.


Raději MHD
Policisté nabádají návštěvníky, aby k přepravě do areálu Automotodromu využili MHD. Z Mendlova náměstí do areálu bude jezdit linka 400 a další linka X bude jezdit ze Žebětína. „Oba spoje budou zdarma. V sobotu budou jezdit každých 15 až 20 minut, v neděli každých pět až deset. V případě potřeby je ale možné nasadit tolik linek, aby se střídaly co dvě minuty,“ uvedl Jan Seitl z dopravního podniku.

Vstupné i za 14 900 Kč
VIP vstupenka stojí 14 900 korun a zahrnuje třeba třídenní vstup do klimatizovaného VIP stanu a na terasu s výhledem na nejatraktivnější úsek Masarykova okruhu. V ceně je třídenní catering – teplé a studené pokrmy, celodenní bufet, nealko, pivo a víno. A koktejlový bar!

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.