Zbabělec si troufal jen na staré! František (88): Zezadu mě praštil do hlavy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Zbabělec si troufal jen na staré! František (88): Zezadu mě praštil do hlavy!

Juraj Z. se u soudu tvářil suverénně. Své dřívější přiznání vzal zpět.
Juraj Z. se u soudu tvářil suverénně. Své dřívější přiznání vzal zpět. (Foto Aha! – Jana Ulrichová a PČR)

Obětí bezcitného lupiče se stal František Javůrek (88) z Ústí nad Labem. Nebyl zdaleka sám. Malý hubený Slovák Juraj Z. (30), kterému by zřejmě každý pořádný chlap natloukl, přepadl i dalších osm seniorů (66 až 90). Na všechny zaútočil zákeřně zezadu.

„Vracel jsem se z nákupu, když se najednou zjevil za mnou ve dveřích domu. Řekl jen »dej sem prachy« a pak mě hned praštil do hlavy. Ztratil jsem vědomí. Nevím, jak dlouho jsem tam ležel, když jsem se probral, nemohl jsem se postavit. Doplazil jsem se k sousedovi, který mi pak zavolal pomoc,“ popsal pan Javůrek, který se dodnes potýká se zdravotními následky. Podobně jsou na tom i ostatní oběti. Většině z nich způsobil lupič vážná zranění včetně krvácení do mozku. Včera za to stanul před soudem.

Policistům při jeho dopadení pomohly kamerové záznamy. Zjistili z nich, že si své oběti vyhlíží v hromadné dopravě. Udělali na něj proto zátah, chytli ho během půl hodiny. Juraj Z. se pak k loupežným přepadením přiznal, včera u soudu ale otočil. „Nic z toho není pravda. Všechno si to policisté vymysleli a sepsali. Já jen kýval,“ prohlásil. Přepadený František Javůrek ho ale okamžitě poznal. „Je to on,“ prohlásil. Když pak vězeňská stráž vedla Juraje Z. kolem něj, starému pánovi hrozil.

Z Česka byl vyhoštěn
Juraj Z. nemá v Česku co pohledávat. Už v roce 2011 byl za podobná přepadení seniorů odsouzen a vyhoštěn. Trest si odseděl na Slovensku v Leopoldově, z vyhoštění si ale těžkou hlavu nedělal. Loni, hned po propuštění, zamířil rovnou cestou zpět do Česka. Teď mu hrozí až 10 let vězení.



Přečtěte si
valduk
18. 8. 2016 • 12:23

Do***e, jakej Slovák? Kde? Já tam vidím jen nějakýho Cikána!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.