16 let stará vražda půjde znovu před soud! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

16 let stará vražda půjde znovu před soud!

Zavražděný Luboš N.
Zavražděný Luboš N. (Foto PČR, ara)

Brutální vražda Luboše N. z roku 2000 půjde znovu před soud. Otevření případu se včera u Ústavního soudu domohli příbuzní oběti. Vrazi stejně zřejmě spravedlnosti uniknou...

Vrah Luboše N. zastřelil, jeho tělo pak omotal řetězem, zatížil ho podstavcem dopravní značky a hodil do Orlické přehrady. Nalezeno bylo až předloni.

Po zmizení Luboše N. padlo podezření na synovce oběti, který jí zpronevěřil pět milionů korun. Soudu však nejdříve chyběly důkazy a po nálezu těla obnovení soudního řízení zamítl. Ústavní soud nyní toto rozhodnutí zrušil. „V případu soud pozůstalé neinformoval, a nedal jim tak možnost uplatňovat svá procesní práva. Řízení vlastně probíhalo jen mezi státním zástupcem a městským soudem,“ uvedl soudce zpravodaj Jan Filip.


Uniknou vrazi?


Spravedlnosti za zavražděného tátu se dcera Zuzana K. možná ani nyní nedočká. Na konci sprna totiž uplyne zkrácená promlčecí lhůta, soud tedy nové řízení již nestihne. „Musela jsem dojít až sem, protože bych to tatínkovi jinak nemohla udělat. Doufám, že nález soudu pomůže aspoň dalším lidem v podobné situaci,“ řekla. 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.