V dole na Sibiři objevili podivné monstrum! Co je to za vetřelce? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

V dole na Sibiři objevili podivné monstrum! Co je to za vetřelce?

Je to dosud neznámý dinosaurus, nebo obyčejná kuna?
Je to dosud neznámý dinosaurus, nebo obyčejná kuna? (Foto: Twitter)

Dlouhý krk, protáhlá hlava, ostrá zubiska. To není popis slavného filmového Vetřelce, ale mumie podivného monstra, kterou našli horníci v diamantovém dole na Sibiři. Ani experti si nejsou jisti, co je to vlastně zač.

Unikátní objev se odehrál v jednom z největších a nejdéle fungujících diamantových dolů světa Udačnyj nedaleko Jakutsku. Horníky, kteří na dokonale zachovalou mumii podivného tvora natrefili, nález šokoval. A okamžitě se rozjely teorie, co to je za potvoru.

Podle těch nejdivočejších jde o dosud neznámý druh dinosaura či o dávnou návštěvu z vesmíru. Odborníci jsou pochopitelně střízlivější, jenže ani oni zatím nedokážou dát uspokojivou odpověď. Někteří v souvislosti se zachovalými zbytky srsti mluví o lišce, kuně nebo vydře, jiní o rosomákovi či o obyčejném psovi.

Jasné není ani to, jak dlouho se monstrum v sibiřském dole ukrývalo. Ruští experti teď začnou mumii, která se perfektně zakonzervovala díky obrovským mrazům (teplota v této oblasti klesá v zimě až k  minus 50 °C) zkoumat.

Rusové začali klonovat mamuta
Ruští vědci vzkázali, že vstoupili do počáteční fáze klonování mamuta. Společně s týmem jihokorejských expertů věří, že býložravce z doby ledové se jim podaří oživit díky buňkám, které našli před třemi lety zmrzlé poblíž Jakutsku.



Přečtěte si
-bello-
5. 9. 2016 • 09:40

Hm, monstrum si představuju jinak.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.