Z turnaje rovnou na JIP! Otrávili mladou tenistku? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Z turnaje rovnou na JIP! Otrávili mladou tenistku?

Gabriella Taylorová si věřila i na wimbledonský triumf, ale skončila v nemocnici. Čtyři dny bojovala na JIP.
Gabriella Taylorová si věřila i na wimbledonský triumf, ale skončila v nemocnici. Čtyři dny bojovala na JIP. (Foto Twitter, rodinný archiv)

I z velkých turnajů, jako je Wimbledon, občas někdo odstoupí ze zdravotních důvodů. Ale skončit rovnou na jednotce intenzivní péče s vzácnou chorobou? Policie má podezření, že Britku Gabriellu Taylorovou (18) někdo otrávil!

Reprezentantka Gabriella si letos věřila, že to v turnaji juniorek na domácím Wimbledonu dotáhne daleko. Ale skončila náhle ve čtvrtfinále, 6. července. Někdo spekuloval o otravě jídlem, chvíli to vypadalo na virus, ale pak se ukázalo, že dívku skolila vzácná bakteriální choroba: leptospiróza zvaná krysí žloutenka.

„Bakterie je v Británii tak vzácná, až se obáváme, že to nemohla být náhoda,“ řekla Daily Telegraphu dívčina matka Milena. „Často nechávala tašky s nápoji v zázemí, někdo toho mohl zneužít a nakazit je,“ spekuluje. Čtyři dny strávila Gabriella na JIP, ale lékaři naštěstí chorobu rozpoznali včas a ve středu už se pochlubila na Twitteru, že je zpátky na kurtu. Vyšetřování však ještě potrvá.

Zákeřná nemoc
Leptospirózou se dá nakazit poměrně snadno, stačí třeba cáknutí infikované vody do oka nebo malé oděrky na kůži. Je ale dost vzácná, v Británii to není ani sto případů ročně, obvykle s lehkým průběhem.

Ovšem někdy se může vyvinout vážněji, do Weilovy nemoci. To nastoupí i čtyřicítkové horečky, zimnice, ohromné bolesti svalů, břicha a hlavy, občas i halucinace či výbuchy násilí. Ani pak nemusí mít žádné následky, pokud je diagnostikována včas – a hlavně správně. Může se totiž zaměnit za běžnou chřipku.

Zabila šampiona
Roku 2010 leptospiróze v Londýně podlehl veslařský olympijský šampion Andy Holmes (†51). Zřejmě se nakazil z moči hlodavců v řece.

Přečtěte si
-bello-
12. 8. 2016 • 11:46

No, když dělali testy Britek, co vycházely ze veřejných záchodů jak si umyly ruce , tak žasli.Dámy měly na rukách fekální bakterie.Tzn. ,. že si skoro vůůbec ze záchoda ruce nemyjou. Hygiena v GB je žalostná, strašná ! A umýt ruce před jídlem, nebo ovoce není vůůůbec zvykem. Češi jsou hygienický národ, i když nová multikulty co se válí po zemi sotva dosáhne kvalit svých rodičů a prarodičů.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.