Manželé spolu tráví celé dny, hádají se a rvou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Manželé spolu tráví celé dny, hádají se a rvou!

Ilustrační foto!
Ilustrační foto! (Profimedia.cz)

Místo lásky a odpočinku na sebe Češi útočí! Týdny a měsíce se těšíme na dovolenou, a když začne, hádáme se. Partnerské rozepře jsou někdy opravdu dramatické. Žena (43) z Domažlic dostala džbánem do hlavy. Muž (38) z Klatov zase nožem do beder.

Po manželské půtce se muž (55) v Domažlicích opil tak, že ve vzteku kovovou palicí rozbil zadní okno u svého volkswagen. A to nebylo vše. Pak vzal do ruky keramický džbán.

„Ten prohodil skrz zavřené okno do bytu. Sklo se vysypalo a džbánem trefil do hlavy svoji třiačtyřicetiletou manželku,“ popsala dramatické chvíle policistka Dagmar Brožová. Na místo dorazili policisté a ti násilníkovi naměřili v dechu 2,94 promile alkoholu a převezli ho k vystřízlivění na protialkoholní záchytku do Plzně. Protože nešlo o trestní čin, ale jen o přestupek, hrozí muži jen pokuta.

Dramaticky probíhala i hádka v Klatovech. Žena (36) se ve dvě v noci pohádala se svým partnerem. Nezvládla svoji zlost, popadla nůž a ten partnerovi zabodla do beder. Muž skončil v nemocnici a po ošetření odešel domů. „Muž nedal souhlas k trestnímu stíhání své družky,“ řekla policistka Dana Ladmanová s tím, že případ byl proto odložen.

Psychiatr Jan Cimický: Na dovolené řešíme odložené problémy
Čas dovolené si většina lidí idealizuje. Představují si, že budou jen odpočívat a užívat si. Často pak ale pobyt u moře nebo na chalupě stráví hádkami s partnerem. Proč? „Lidé mají tendenci na dovolené začít řešit problémy, které v běžném provozu všedních dní odkládali. Říkají: promluvíme si o tom, až bude čas. A ten nastane o dovolené,“ myslí si psychiatr Jan Cimický a dodává, že takový postup není ideální. „Pokud problém vydržel do dovolené, vydrží ještě pár dní.“ Spory se ale často nevyhnou ani párům, které nevyřešené obtíže nemají. „Člověka drží pohromadě provozní stres. Když povolí, lidé se uvolní až příliš a mohou být vzteklejší a agresivnější,“ popisuje Cimický.

Obranou proti hádkám »z nudy« je naplánovat si na dovolenou program dopředu a nechtít se jen povalovat. A hlavně plánovat společně s partnerem. Často se hádáme i proto, že máme každý jinou představu trávení volna a odmítáme ustoupit.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.