Drama v Aquasvětě: Strop přimáčkl Jakuba (7) na dno divoké řeky... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Drama v Aquasvětě: Strop přimáčkl Jakuba (7) na dno divoké řeky...

Bazén je od neštěstí zavřený do odvolání.
Bazén je od neštěstí zavřený do odvolání. (Foto Aha! – Helena Lacinová)

V drama se změnila úterní návštěva Aquasvěta v Chomutově pro Josefa Prášila (58) a jeho vnuky Jakuba (7) a Honzíka (4). Když si užívali pobyt v divoké řece, utrhl se podhled a staršího z chlapců uvěznil pod hladinou.

„První moment jsme se snachou nevěděli co se děje. Ve vteřině nám došlo, že Kuba je pod tou deskou. Deska byla těžká. Bylo to, jakoby padal panel. Nemohli jsme s ní hnout. Snacha syna vytáhla a zjišťovali jsme, co mu je,“ popsal dramatické chvilky Josef.

Naštěstí byl v pořádku. „Hýbal hlavou, rukama. Byl však strašně vyděšený a plakal asi dvě hodiny. Hned odjeli do Prahy, kde bydlí, a navštíví lékaře tam,“ poznamenal muž s tím, že se rodina obává, aby hoch neměl psychické problémy po prožité hrůze. „Přeci jen byl pár vteřin pod vodou a nalokal se,“ dodal. S plavčíkem pak sepsal zápis o události.


Voděodolná deska natáhla vlhko
Co se v bazénu stalo? Dekorační deska, která má účel zvukolamu, za optimálních podmínek váží kilogram. V případě uvolnění by se měla snášet lehce nad hladinu a nikomu neublížit. V praxi však málem zabila dítě. „Vypadá to, že deska, která má být voděodolná není a nasákla do sebe vlhko. Jsme rádi, že událost nedopadla tragicky. Na stavbu budeme uplatňovat reklamaci,“ uvedla Věra Fryčová, vedoucí kulturních a sportovních středisek ve městě.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.