Bouře Marii (78) poškodila dům: Na střeše se udělalo jezero! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Bouře Marii (78) poškodila dům: Na střeše se udělalo jezero!

Marie Hasalová.
Marie Hasalová. (Foto Aha! – Jana Gogová)

„Takové narozeniny jsem ještě nikdy nezažila, myslela jsem, že je to moje poslední hodinka,“ popisovala hrůzu Marie Hasalová (78) ze Zlína. Po bleskové průtrži se jí na střeše vytvořilo vodní jezero.

Voda ne a ne odtéct. Hrozilo, že protrhne strop. Navíc začala protékat zdivem do pokoje nemocné ženy. „Nevěděla jsem, co dělat, utéct nebylo kam, vody přibývalo. Hrůza, mám vysoký tlak, nemocné srdce, bolí mne klouby, chodím o holích,“ stýskala si Marie. Pomohl bleskový zásah hasičů.

„Natáhli dva žebře a vodu ze střechy rychle odsáli,“ popsala seniorka. Pak jí vysušili domácnost, k tomu stačily díky rychlé práci kbelíky a hadry. Jen vodní mapy na stěnách i na stropě zůstaly. „Jsou úžasní, moc jim děkuji. Opravdu nevím, kam bych se vrtla, tady jsem doma, jinam nemůžu,“ pravila zachráněná.

Poškozený pokoj seniorky.

Pohroma a 100 zásahů
Hasiči ve Zlínském kraji evidovali kvůli bouřce, která region zasáhla v neděli odpoledne a v noci na pondělí, zhruba 100 událostí,“ řekl hasič Roman Žemlička. Hlavně čerpali vodu ze zaplavených sklepů.
Na domě je vidět, jak voda tekla dovnitř.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.