Jak budou Američané oslovovat muže prezidentky?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Jak budou Američané oslovovat muže prezidentky?!

Ovládnou Clintonovi Bílý dům?
Ovládnou Clintonovi Bílý dům? (Foto: ČTK)

Spojené státy mají před sebou další problém spojený s listopadovou volbou nového prezidenta. Naštěstí tento patří mezi ty zábavné! Pokud nad Donaldem Trumpem (70) vyhraje Hillary Clinton (68), jak se potom bude oficiálně titulovat její manžel Bill (69)?

Američané vtipkují, že by mohl být nazýván prvním chlapem, prvním manželem, dokonce i prvním volem. Situaci ještě komplikuje fakt, že podle amerických zvyklostí už bude Bill navždy panem prezidentem Clintonem, stejně jako jeho předchůdci a následovníci. 

Hillary už tuto otázku několikrát nastolila v televizních debatách nebo na volebních shromážděních. „Pokud budu mít štěstí a budu zvolena, budu na Billově oslovení muset nějak zapracovat. Mně by se ale líbil první gentleman,“ uvedla naposledy. Oscar Wilde ale už dávno pravil, že „gentleman je člověk, který nikdy neraní city druhého“, což  obšourník Bill rozhodně nesplňuje...


Definice gentlemana
* Muž z urozené rodiny nebo vyššího sociálního postavení.
* Může rovněž označovat muže vybraného chování, zdvořilého a čestného.
*V angličtině se také používá v obecném významu muž nebo pán, v americké angličtině pak pro členy sněmovny.

Přečtěte si
ararat
1. 8. 2016 • 09:16

chaluge = Marfušo neblbni a co tak ty nechtěla bys býti presidentkou USA,kurňa to by byl ale pořádek hihihihihi a nenadávej Ponistové je to tvoje kámoška ))))) 31. 07. 2016 12:32

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.