Chraňte si hotovost i doklady! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Chraňte si hotovost i doklady!

Nenechávejte doma ani kartu!
Nenechávejte doma ani kartu! (Profimedia.cz)

O prázdninách mnoho Čechů zamíří do zahraničí a řeší dilema, jak zajistit, aby, lidově řečeno nezůstali na suchu. Pokud nejedete do příliš exotických lokalit, nemusí být riziko okradení vyšší než doma, ale v zahraničí je samozřejmě taková událost pro nás nepříjemnější. Jak se vyhnout problémům? Jak zajistit hotovost a ty nejnutnější doklady? Aha! vám poradí.

Pokud hodláte cestovat s vyšší částkou v hotovosti, máme pro vás rady, jak se vyhnout ztrátě nebo okradení:

1. Nikdy s sebou nenoste celou hotovost. Pořiďte si malé cestovní pouzdro, které můžete nosit na krku i pod oblečením.
2. »Ledvinky«, hit 90. let, se opět vracejí do módy. Minimálně na dovolených. Jsou znovu k sehnání. I do nich můžete dát hotovost.
3. Část peněz nechávejte v hotelovém sejfu. Nesdělujte nikomu kombinaci, nepište si ji na papír či do mobilního telefonu, zkuste si ji zapamatovat.
4. Pokud není hotelový sejf k dispozici, nenechávejte peníze v peněžence nebo po kapsách. Peníze můžete schovat do kosmetických taštiček. Zvolte zkrátka místo, kde by nikdo peníze v rychlosti nemohl najít.
5. Pokud vyrážíte na pláž, je třeba najít důmyslný úkryt. V poslední době se používají falešné krémy na opalování. Schovejte si peníze do prázdné tuby od krému.

Nenechávejte doma ani kartu
Na cesty se dobře hodí předplacená karta, která není propojena s účtem, a také kreditní karta, nelze ovšem spoléhat na to, že u každého prodejce s kartou uspějete, jistější je vybírat u bankomatu. I u karet je samozřejmě třeba dodržovat bezpečnostní zásady, nikdy nemít PIN společně s kartou ani v mobilu tak, aby bylo dohledatelné, neplatit kartou v taxi, při placení nikdy nespouštět kartu z očí. V rozvojových zemích s kartami nepochodíte, tam se nejvíce hodí cestovní šeky, které vydává každá česká banka. Co vám pomůže?!
Bezpečnostní boková taška
Pro absolutně nenápadné a přitom bezpečné ukládání dokumentů, peněz a dalších cenných věcí. Možno nosit pod oblečením nebo přes něj.
Prodává tchibo.cz, cena: 249 Kč

Bezpečnostní ledvinka
Ledvinka je celkově zesílená kovem a kovovou tkaninou, takže proříznutí a odříznutí ledvinky je obtížnější.
Prodává tchibo.cz, cena: 399 Kč
Bezpečnostní kapsa
Patří do povinné výbavy všech dobrodruhů a cestovatelů. Díky praktické konstrukci si můžete být jistí, že vaše doklady a peníze budou stále v bezpečí.
Prodává mall.cz, cena: 299 Kč

Bezpečnostní opasek se skrytou kapsou pro uložení peněz a drobných cenností. Nemusíte ho snímat na letišti a je z odolného materiálu.
Prodává pandaoutdoor.cz, cena: 268 Kč

Omer vodotěsné pouzdro Dry Box 7231
Kvalitní masivní vodotěsné pouzdro firmy Omer na různé předměty, např. telefon, klíče od auta, peníze atd.
Prodává Omer, cena: 555 Kč



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.